Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Galaxy J5 és J7, még idén frissülhet a Galaxy S6

A Samsung két középkategóriás, kedvező áron érkező okostelefonról rántotta le a leplet, és még az idén készülnek egy felsőkategóriás újdonsággal.

Az utóbbi hónapokban a Samsung nem teljesített igazán jól, bár az új zászlóshajó bejelentésével igyekeztek megtörni az Apple előretörését. A most bemutatott párost viszont elsősorban Kínának szánják, ahol számos helyi rivális tudott kihasítani magának egy jelentős szeletet, talán ennek is köszönhető a némileg jobb hardver, valamint a kedvezőbb ár.

Néhány nappal ezelőtt még arról írtunk, hogy a Galaxy J5 néhány képen volt látható, nem kellett azonban sokat várni a hivatalos bejelentésre sem, bár erre eddig kizárólag a távol-keleti országban kerítettek sort. Ebből most megtudhatjuk, hogy a Galaxy J5 egy kereken 5 hüvelykes, 720p felbontást támogató kijelzőre épül, amelyhez egy 1,2 GHz-en futó négymagos Snapdragon 410 chip, 1,5 GB RAM, egy alapesetben 16 GB-os, ám kibővíthető belső tároló, egy 13 megapixeles f/1.9 hátoldali kamera, annak 5 megapixeles, LED flash kíséretében érkező előlapi testvére, valamint egy 2600 mAh-s akkumulátor társul, 4G és dual-SIM kíséretében.


Samsung J5

A Galaxy J7 nagyjából ugyanezen specifikációra támaszkodik, ám a kijelző mérete itt 5,5 hüvelykre ugrik, a támogatás marad 720p, a processzor feladatait pedig a 64 bites Snapdragon 615 chip látja el, immár nyolc maggal. Az akkumulátor egy 3000 mAh-s példány, ez a cég állítása szerint 354 óra készenléti időt eredményez, míg a szoftveres oldalon (mindkét készülék esetében) az Android 5.1 Lollipop kapott helyet, a WiFi, a GPS, illetve az NFC technológia társaságában. Ahogy említettük, a két okostelefon az első körben Kínában jelenik meg, áruk 225 és 289 dollárnak felel meg - arról egyelőre nem tettek említést, hogy a többi régió mikor kerülne sorra.

A cég a felsőkategóriában is frissítene, hogy új zászlóshajók gyorsabb piacra dobásával nehezítse meg az Apple dolgát - mindenáron szeretnék elkerülni a tavaly év végi malőr megismétlődését, nem engedve teret a rivális újabb előretörésének. Legutóbb cáfolták a Galaxy Note 5 korai megjelenését, így továbbra is csak bizonyos hardveres részletekről írhattunk, most azonban a Galaxy S7 esetében merültek fel hasonló pletykák.


Samsung J7

Belső forrásokra hivatkozva számolt be a DigiTimes arról, hogy a dél-koreai cég a Galaxy S7 okostelefont mutatná be még az év vége előtt, hogy ezzel is bebiztosítsa első helyének megtartását. Állításuk szerint az okostelefon fejlesztése a megszokottnál 2-3 hónappal korábban megkezdődött, így elérhetővé vált az idei megjelenés, ezt azonban alig néhány órával később szintén belső források, egészen pontosan a Samsung marketinges csapatának egy tagja cáfolta, kiemelve, hogy a cég tartja magát a korábban elhatározott menetrendekhez és időpontokhoz, ez a döntés pedig a Galaxy S család tagjaira is vonatkozik.

Egy másik forrás azonban hozzátette a cáfolathoz, hogy a Samsung semmilyen szín alatt nem szeretne szabad kezet hagyni legkomolyabb kihívójának, ami arra utal, hogy mégis készülnek valamilyen újdonsággal, ezt pedig teljesen nyilvánvaló módon még az év vége előtt be kellene mutatni, hiszen az iPhone család új generációja szokás szerint az ősz folyamán debütálna. Mivel az S7 esetében cáfolták a korai megjelenést, ez azt valószínűsíti, hogy az S6 frissül majd valamilyen formában, ám erről még nincs pontos hír. A jövő évi MWC rajtjáig tehát a Galaxy Note 5, valamint az S6 egy esetleges frissített változata lesz hivatott lépést tartani a konkurenciával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!