Gyurkity Péter

Felbukkantak a Huawei Ascend P8 részletei

A korábbi pletykákat nagyban visszaigazoló hír látott napvilágot, a megjelenés dátuma is stimmel.

Február második felében írtunk utoljára a kínai Huawei terveiről, pontosabban a soron következő készülékekről, amelyek egyazon típus két eltérő példányát képviselnék. A jelek szerint a korai pletykák nagyrészt helytálló hardveres részleteket tartalmaztak, mi több, a megjelenés hozzávetőleges dátumát is eltalálták a külső források.

Két változatról ugyan nincs szó a szintén kínai ipari és információs technológiai minisztérium (MIIT) hivatalos honlapján megjelent listában, ám a Ascend P8 hardveres részletei nagyrészt megegyeznek a korábban látottakkal. Eszerint valóban egy 5,2 hüvelykes érintőképernyőre épül majd a készülék, amely FullHD felbontást támogatna, ezt pedig a HiSilicon nyolcmagos Kirin 930 chipje, 3 GB RAM, egy alapesetben 32 GB-os belső tároló, valamint egy 13 megapixeles hátoldali kamera egészítené ki.

A fizikai méret kapcsán eddig csak a vastagság látott napvilágot, ez 6,4 mm lenne, vagyis egy meglehetősen vékony megoldással van dolgunk, de szerencsére az oldalon a megjelenés dátuma és a várható ár is szerepel, így a felsorolás csaknem teljesnek tekinthető. Előbbi április 15., ekkor kerítene ugyanis sort a gyártó a londoni bemutatóra, míg utóbbi a független példányok esetében 533 dollár, legalábbis ennyinek felel meg a kínai Suning üzletlánc belső anyagában szereplő ár.

Arról most nem esett szó, hogy a Lite verzió mikor és milyen jellemzőkkel jelenne meg, de mivel a többi részlet helytállónak bizonyult, jó eséllyel ezt sem kell kétségbe vonnunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!