Szekeres Viktor

Két tucat tévésorozat rajongói csápolhatnak

Az elmúlt napokban nagyüzem volt a tévés világban és legalább 24 sorozattal kapcsolatban döntöttek a folytatásról. A nagy kérdés, hogy mi maradt ki a szórásból.

Szoktál nézni tinisorozatokat?
  • Igen.
  • Nem.
Általában év elején és májusban forr fel a tévésorozatos állóvíz Amerikában, ugyanis e két időszakban születik döntés a legtöbb széria további sorsáról, legalábbis az év többi szakaszához képest. Májusban kerül sor az országos csatornák részéről az őszi, új évados programtervek kihirdetésére, így ekkor derül ki az is, hogy mely sorozatokkal nem számolnak az adók. Év elején pedig inkább pozitív előjellel kerülnek említésre a tévéműsorok, hiszen egyes szériák alkotógárdáinak a berendelések megelőlegezésével időt akarnak adni arra, hogy szezonjuk utolsó részeit egy esetleges folytatás megalapozására fordítsák, valamint így le lehet fixálni az írógárdát még a pilotszezon előtt, s nem kell attól tartani, hogy valakit elcsábítanak egy másik sorozattervhez.


Az amerikai tinik és fiatal nők egyik kedvenc tévécsatornája, a CW kezdte meg a berendelések sorát, és nem is akárhogyan, hiszen az összes jelenleg futó szériája berendelésre került, amire még nem volt példa az adó fennállása történetében. Ez azt jelenti, hogy ősztől a Supernatural (Odaát) a 11. évadát kezdheti meg, a The Vampire Diaries (Vámpírnaplók) a hetediket, az Arrow (Zöld íjász) a negyediket, a The Originals, a The 100 és a Reign (Az uralkodónő) a harmadikat, míg a 2014/15-ös újoncok, a The Flash, valamint a Jane The Virgin a másodikat. E sorozatok mellé a CW reményei szerint legalább két újonc fog érkezni, s nem szabad megfeledkezni a csatorna két tavasszal bemutatásra kerülő szériájáról, a The Messengersről és az iZombie-ról sem - sikerük esetén természetesen ezek is folytatódhatnak.

Hasonlóképpen bejelentette pár sorozata folytatását a Fox és a CBS csatorna is. Előbbi két újoncát, a Gothamet és az Empire-t részesítette az említett "kegyben", e két sorozat ősszel (vagy tavasszal) újabb epizódokkal jelentkezhet, de folytatódni fog a Brooklyn Nine-Nine (Brooklyn 99 - Nemszázas körzet) is a harmadik évaddal, valamint a Bob's Burgers (Bob Burgerfalodája) a hatodik szezonnal. Az érdekesebb az, hogy a Foxnál mely sorozatok nem kerültek berendelésre az első körben - ilyen például a tavalyi közönségkedvenc, de idén visszaeső Sleepy Hollow (Az Álmosvölgy legendája), melyet sosem néztek még olyan kevesen, mint a legutóbbi epizódot.


A CBS hagyományosan inkább februárban szokott előállni jó híreivel, ilyenkor általában 14-18 sorozat folytatását rendelik be, így ennek megfelelően most csak három újonc második szezonját kérték be: a Scorpion, az NCIS: New Orleans és a Madam Secretary rajongói örülhetnek kedvenceik őszi visszatérésének. Egyik döntés sem volt meglepő, hiszen mindegyik sorozatot több, mint 10 millióan követik hétről-hétre. A CBS új sorozatai közül a Stalker és a The McCarthys sorsa tehát még kétséges.

Nemcsak a nagy csatornák jelentették be egyes, sikeres sorozataiknak folytatását, hanem különféle kábeladók is. A teljesség igénye nélkül említsük meg például, hogy a Comedy Central jövőre is folytatja a Broad Cityt a 3. évaddal, a Starz is berendelte az itthon pár hete Fekete vitorlák címen látható Black Sails 3. szezonját, de érkezik Angliában a Fresh Meat 4. évad, Kanadában a Schitt's Creek második szezon is. Itthon legnagyobb tábora talán az HBO-s Girlsnek (Csajok) van, ebből a csatorna az 5. évadot rendelte be, míg a nálunk a VIASAT6-on a nemrég a negyedik szezonját megkezdő Shameless - A szégyenteleneket is folytatja jövőre a Showtime a hatodik évaddal. S hogy ne csak tévécsatornákról legyen szó, jegyezzük fel, hogy a Marco Polo is kapott egy második évadot a Netflixtől.


És még csak most kezdődött el az év. Persze a berendelések és a sorozatok megszüntetésének hírei szinte napi rendszerességgel érkeznek, úgyhogy érdemes folyamatosan figyelemmel követni kedvenceink sorsát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BrockSamson #4
    Valoban, egy egeszen feszesre sikerult elso evad utan, elkezdtek jelentektelen mellekszalakkal huzni mint a retes tesztat, ez meg is latszik a nezettsegen. Akkor sajnalnam a bukasat, ha hirtelen visszaterne a korai minoseg, anelkul nem ejtek konnyeket.
  • kalapos01 #3
    Talán azért, mert akkor kezdett el lefele zúgni a nézettség, amikor azt pöcögtették olyan ócska karakterekkel, mint Abraham meg Katrina, ahelyett, hogy azt csinálták volna, ami az első évadban jól működött.
  • bunny #2
    Sleepy Hollow-ért kár, bár szerintem a nézőszám csökkenésért az írók felelősek. Nem is értettem, miért zárták le a fő szálat, anélkül egy kicsit céltalan lett az egész.
  • grebber #1
    Atlantis kasza lombozott le a legjobban :(