Gyurkity Péter

64 bites okostelefont dob piacra az Archos

A francia gyártó is 64 bites, némileg erősebb fejlesztéssel jelentkezik, kedvező áron.

Az utóbbi hónapokban egyre több fontos piaci szereplő kötelezte el magát a 64 bites processzorral ellátott okostelefon piacra dobása mellett, a többiek pedig igyekeznek behozni az ezen a téren mutatkozó lemaradásukat. Most a jóval szerényebb piaci befolyással rendelkező Archos is követi a példát.

A francia illetőségű cég legutóbb szeptemberben szerepelt lapunk hasábjain, akkor egy olcsó készüléket mutattak be a Windows Phone 8.1 alá. Némileg meglepő lehet, hogy most egy jóval erősebb és gyorsabb példányról rántották le a leplet, amely azonban a Google platformjára támaszkodik, igyekszik megőrizni a kellemes árszintet, ám sokkal többet kínál a nagyobb teljesítményre éhes felhasználóknak. Az 50 Diamond névre keresztelt okostelefon ennek megfelelően egy (a mostanában ideálisnak tűnő) kereken 5 hüvelykes IPS-kijelzőt kapott, amely a leginkább a csúcskategóriára jellemző 1080p, azaz FullHD felbontást támogat. A processzor feladatait a Snapdragon 615 látja el, immár 64 biten, 2x4 Cortex-A53 maggal, 1,7 és 1 GHz-es órajelen.

A grafikus vezérlő ezúttal az Adreno 405, ehhez 2 GB RAM, egy alapesetben 16 GB-os belső tároló, a microSD révén ennek alapos kibővítése, egy hátoldali 16 megapixeles LED Flash kamera, ennek 8 megapixeles előlapi társa, valamint egy 2700 mAh-s akkumulátor társul. A készülék pontos mérete 146 x 70,4 x 8 mm, súlya 142 gramm. Az LTE-elérést dual-SIM opció egészíti ki, mégpedig Dual Active módban, vagyis mindkét SIM-kártyán egyszerre fogadhatunk hívásokat. A szoftveres oldalon az Android 4.4 KitKat fut, ám ez valószínűleg az 5.0-ra lesz frissíthető.

Az Archos 50 Diamond 2015 elején bukkan majd fel a piacon, ára 200 dollár körül alakulhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Frekvency #2
    én hajlított képernyős, háromkamerás, 64 bites ultraHD-s re várok oly nagyon...
  • Frekvency #1
    megy a parasztvakítás ezerrel...