Gyurkity Péter

Csúcstelefonnal támad az Archos

A francia cég most először dob piacra erős hardverrel ellátott okostelefont.

Az Archos viszonylag jól ismert névnek számít Európában, hiszen francia illetőségű gyártóról van szó, amely azonban eddig szinte kizárólag kifejezetten gyenge, valamint alsó-középkategóriás megoldásokkal igyekezett megkapaszkodni a piacon. Most egy csúcsváltozattal újítanának, amely azonban nem a sajátjuk.

A hivatalos bemutató videóban közelebbről is megszemlélhetjük a készüléket, amely tulajdonképpen egy átvenezett ZTE Nubia Z17S. Ennek megfelelően a Snapdragon 835 chip erejére támaszkodhatunk, amelyhez 8 GB memória, egy 128 GB-os, nem kibővíthető belső tároló, egy 5,73 hüvelykes érintőképernyő, az 1080 x 2160 pixel felbontás, valamint a mostanában oly divatos 18:9-es képátló csatlakozik. A cég első valódi zászlóshajójáról van szó, amely kifejezetten a többi csúcskategóriás megoldás ellen száll versenybe, így a lista további részein is kellemes hardvert látunk.

A hátoldalon egy 23 és egy 12 megapixeles ikerkamera-modul kapott helyet, vagyis ezt a divatot is követik. Mi több, az előlapon is két szenzort helyeztek el, itt azonban két 5 megapixeles példány dolgozik majd együtt, míg az üzemidőt egy 3100 mAh-s, nem cserélhető akkumulátor hivatott biztosítani. A hagyományos jack-dugó megmarad, ehhez USB Type-C, valamint az Android 7.1 Nougat sorakozik fel, ez utóbbi a NUBIA UI 5.0 kezelőfelület társaságában.

A Diamond Omega névre keresztelt okostelefon fekete és kék színben lesz elérhető, 500 eurós áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!