Gyurkity Péter

Négy telefont dob piacra az Archos

Ezek mindegyike Európában fut hamarosan be, kedvező árakon.

A francia illetőségű Archos időről-időre felbukkan lapunk hasábjain, tavaly ősszel például három telefont mutattak be. Ezt most egy új négyes követi, mégpedig a Nubia közreműködésével, így a külalakot tekintve látunk némi hasonlóságot a korábban piacra dobott megoldásokkal.

A gyártó hivatalos bejelentése szerint az Archos Diamond Alpha lesz a legdrágább példány, amely egy 5,2 hüvelykes kijelzőt, az 1080p felbontást, a Gorilla Glass felületet, a Snapdragon 652 chipet, 4 GB memóriát, egy 64 GB-os, kibővíthető tárolót, valamint egy hátoldali iker-kamerát (monokróm és RGB) kínál majd a felhasználóknak. Az ár a kontinensen 299 euró lesz, ehhez azonban az kell, hogy 50 eurót rögtön elengedjenek abból.



Balra a ZTE Nubia Z17 Mini, jobbra az Archos Diamond Alpha

A dizájnért a Nubia volt a felelős, így ez ismerős lehet a cég saját telefonjairól, mint ahogy a Diamond Gamma esetében is ugyanezt láthatjuk – igaz, ez a változat egy 5,5 hüvelykes panelt, a 720p felbontást, a Snapdragon 435 chipet, 3 GB RAM-ot és 32 GB-os tárolót, egy 13 és egy 5 megapixeles kamerát, valamint egy 3000 mAh-s akkumulátort kínál, 199 eurós áron.


Archos Sense 55S - keret nélküli dizájn francia módra

A Sense 55S esetében szintén egy 5,5 hüvelykes IPS-kijelzőt látunk, amely itt is a 720p felbontást támogatja. Ehhez viszont csak 2 GB memória és 16 GB-os belső tároló csatlakozik, bár a hátoldalon egy 8+8 megapixeles iker-kamera, valamint egy ujjlenyomat-olvasó is helyet kapott, ez utóbbi nyilván a nagyobb biztonság jegyében. Az akkumulátor mérete itt is 3000 mAh, az ár viszont 249 euró lesz. A sorrendben utolsó készülék a Sense 50X, amely IP68-besorolást és erősebb burkolatot kapott, amihez 5 hüvelykes kijelző, a 720p felbontás, a MediaTek MT6737T chip, 3 GB RAM, 32 GB-os tároló, valamint egy 3500 mAh-s akkumulátor társul. Az ár 169 euró.

Mind a négy változaton az Android 7.0 Nougat fut majd a megjelenés pillanatában, erre július folyamán kerítenek majd sort.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!