Szekeres Viktor

Döbbenetes negatív rekordot érhet el az új Godzilla

Az új Godzilla lehet az első olyan 90 milliós film, mely még a 200 millió dolláros bevételt sem éri el.

Minden jel arra mutat, hogy a Gareth Edwards-féle Godzilla Amerikában 199 millió dollárral fejezi be mozis pályafutását - legalábbis, ha a Warner Bros. stúdió nem dönt úgy, hogy presztízs okokból mesterségesen át nem lendíti filmjét a 200 milliós bevételi határon. A 199 milliós eredmény pedig azt jelentené, hogy a Godzilla lesz az első olyan film, mely több, mint 90 millió dollárt hozott nyitó hétvégéjén és mégsem éri el a 200 milliós összbevételt Amerikában.

Ez az adat ismét csak a marketing erejére és fontosságára hívja fel a figyelmet, a stúdiók nem véletlenül próbálják arra ösztönözni reklámok hadával a mozizókat, hogy a filmekre már a premierjük első három napján fizessenek be, nehogy véletlenül a barátoktól, ismerősöktől hallott hírek eltántorítsák később őket a jegyvásárlástól. Egy átlagos film nagyjából összbevétele egyharmadát szerzi meg a bemutató hétvégéjén, azonban akadnak olyan filmek is, mint a Godzilla, melyek esetében a nyitóhétvégén bevételezett összeg majdnem a felét teszi ki a végső eredménynek. (Mindebből egyébként az is következik, hogy ha egy film az átlagos háromszoros szorzó helyett négyszereset vagy ötszöröset ér el, akkor az nagyon tetszik a nézők zömének.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #6
    Ehhez az unalmas, feszültségmentes foshoz képest a Pacific Rim egy mestermű, pedig az is egy nagy rakás... Az óriáspoloska viszont jól nézett ki.
  • jamboox #5
    Már ezen a hétvégén eléri a 200 millát, mindenféle mesterséges beavatkozás nélkül, szóval ez egy teljesen feleslegesen megírt cikk.
  • kalapos01 #4
    mi a baj? folytatják, tehát sikeres volt. de rohadtul nem mindegy, hogy 50, 100 vagy 300 millió a profit.

    azt remélem tudod, hogy az amerikai 200 millát a hajukra kenhetik? reklámmal együtt a film volt majdnem 250 millió, és ők meg 100 millát sem kaptak vissza az amerika mozikból. nemzetközileg se hidd, bogy a pénzed a stúdió zsebében landol.
  • cylonflatus #3
    160 milkába került a film, Usankában fialt cca 200-at, világviszonylatban gondolom még egyszer ennyit. Szegény Warner, de sajnálom őket...
  • paj01 #2
    Nem láttam, de nem értem miért nem a zsán rénó félét folytatták. Azon a filmen kívül semmi közöm nincs a godzilla franchisehoz, de nem is érdekel a japán agymenés. Az a film számomra kellemes emlék, nézhető volt... egy klasszikus emmerich katasztrófafilm. Nem érdekel, hogy nem sok köze van az alap műhöz, talán ezért volt emészthető:) Reméltem, hogy ebben az ujban folytatják ahol az abba maradt, erre jöttek ezzel az elvont szutyokkal.
    Remélem azért elkészítik majd a Godzsidzsira 2-t is:)
  • Jrex #1
    Nem csoda amilyen fos volt...