Szekeres Viktor

Pár nap alatt három film is 200 ezer néző fölé került itthon

Még hogy nem járnak a magyarok moziba?

Még mindig a Rio 2 számít az év legnézettebb filmjének idehaza, de valószínűleg már nem sokáig, ugyanis nemrég mind az Így neveld a sárkányodat 2, mind a Transformers 4 jobb kezdést produkált, mint a madaras animáció. (Nem meglepő módon három folytatásfilmről van szó.) Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az elmúlt pár napban három alkotás is átlendült a bűvösnek számító 200 ezer nézős határon, így veszélybe sodorva a Rio 2 245 ezer néző körüli nézőszámmal birtokolt első helyét.

Elsőként az Így neveld a sárkányodat 2 fogja beérni a Rio 2-t, hiszen a Dreamworks animációja a hétvégén több mint 30 ezer nézőt teljesítve már 236 ezres nézőszámig jutott, így tényleg csak napok kérdése a hatalomátvétel. A Transformers: A kihalás kora vasárnap még "csak" 199 292 nézőnél tartott, de hétfőn átlépte a 200 ezret és nemsokára befogja a Rio 2-t, azonban mivel hétvégén nagyjából annyi nézőt hozott, mint a sárkányos animáció, ezért biztosra vehetjük, hogy azt már nem fogja beérni. A harmadik film, mely átlépte a 200 ezer jegyvásárlós határt, A csajok bosszúja volt. Míg az előbbi két filmnek 4, illetve 3 hét kellett a bravúrhoz, addig az Intercom eredeti(!) komédiájának 12. A mostani 4 323 nézővel a film már 201 236 nézőnél tart, ami hatalmas bravúr, mint ahogy az is, hogy folyamatosan három hónapja van a tíz legnézettebb film között itthon.

Érdekesség, hogy Amerikában az idei bevételi lista élén még mindig az Amerikai kapitány második része és A Lego-kaland áll. E két film idehaza 160, illetve 140 ezer nézőt teljesített.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Narxis #1
    Márpedig nem járnak.