Szekeres Viktor

Megvan az első egymilliárdos stúdió

Az idei gyenge mozis év ellenére a 20th Century Fox fennállásának legjobb eredményét produkálja.

A majmok bolygója - Forradalom remek startjának köszönhetően a 20th Century Fox lesz az első hollywoodi stúdió, mely az idei amerikai bevételek tekintetében átlépte az egymilliárdos álomhatárt. A Foxnak ez vasárnap sikerült, az év 194. napján, ami egyébként meglehetősen gyenge teljesítmény, hiszen legutóbb 2006-ban kellett ennyit várni az első egymilliárdos stúdióra. (Persze mindez nem meglepő, hiszen továbbra idén sem volt bombasiker a mozikban, Amerikában mindössze A Lego-kaland és az Amerikai kapitány: A tél katonája bevételei haladták meg a 250 millió dollárt.)

A Fox idei sikerei közül A majmok bolygója-film 72 millió dollárral debütált, az X-Men: Az eljövendő múlt napjai 229 milliónál tart, míg visszafogott sikerként még három animációt, az Így neved a sárkányodat 2-t (152 millió dollár), a Rio 2-t (130 millió dollár) és a Mr. Peabody és Sherman kalandjait (111 millió dollár) lehet emlegetni - igaz, ezek közül kettőt a Dreamworks gyártott. Az élőszereplős mozik között a Csillagainkban a hiba 120, míg A csajok bosszúja 84 millió dollárt ért el.

A Fox esetében ez az eredmény egyébként azt is jelenti, hogy minden idők legsikeresebb évét fogja produkálni, hiszen eddig a 2010 1,48 milliárdos bevétel jelenti a stúdió számára a csúcsot, s 5 hónap alatt még könnyen befolyhat félmilliárd dollár a kasszába, főleg úgy, hogy csak A majmok bolygója-film hozhat még legalább 150-200 milliót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!