Szekeres Viktor

Amerikában menekülnek a nézők az új Godzilla elől

A világon mindenhol eltűntek a Godzilla nézői, mindenki az első napokban akarta látni a filmet.

Hiába a jó kritikai fogadtatás és a viszonylag kedvező nézői reakciók, mind Amerikában, mind a világ többi részén komoly zuhanásba fogtak a Godzilla bevételei. Gareth Edwards filmje hazájában 93 milliós nyitóhétvégét követően 31,5 millió dollárig zuhant, ami a nézők kétharmadának elvesztését jelenti, márpedig ez erőteljes csökkenés az átlagosnak mondható 45-55%-os eséshez képest. A film így 10 nap alatt 149 millió bevételnél tart Amerikában, vagyis mindenképp nagy sikernek mondható. (A zuhanás pedig az elemzők szerint nem csak a Godzilla fogadtatására utal, hanem az új X-Men-film bemutatása keltette versenyhelyzetnek is.)

Nemzetközi viszonylatban is csökkent az érdeklődés, összesen 34,5 millió dollár folyt be hétvégén az Amerikán kívüli országok jegypénztáraiba, ami 67%-os bevételcsökkenést jelent az előző hétvégéhez képest. A film nemzetközi viszonylatban így 166,5 millió dolláros bevételnél tart. Magyarországon is erőteljesen eltünedeztek a nézők, a mostani hétvégén mindössze 16 410-en fizettek be Godzilla pusztítására, ami 72%-os csökkenést jelent a korábbi adatokhoz képest.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #13
    Nekem semmit sem dobott. Akár konvertált, akár nem, a szemüveg inkább ront a képen. Inkább nézem 2D-ben.
  • Laza #12
    "Amerikában menekülnek a nézők az új Godzilla elől"

    Nem uncsi már ez a cím? Eléggé újrahasznosított :)

    Egyébként mi történt? Kilépett a vászonról Godzi? Vagy hogy menekülnek előle? :D :D
  • Józsibácsi #11
    Egyszerűen, megcsömörlik már az ember ezektől a CGI piff puff bimm bumm, repkedő autós szuperemberes, szörnyes világvégés egy kaptafára menő agymosó filmektől. Ami 10 éve bombasiker lett volna ma már nem biztos hogy az lesz, mert már annyi ilyet láttunk, hogy nem ad újat.. Ömlik USA-ból ez a szuperhiper látványfilm cunami és ez már nem mehet sokáig így... akármilyen jól is vannak megcsinálva...
  • Molnibalage #10
    Azt meg sajnos pont nem láttam.
  • Molnibalage #9
    A 3D szemüveg az összes film színét elbassza, a fényerősség eltűnik. Az Avatar alatt nem értettem, hogy milért szürke a dzsungel. Levettem és jé, színes lett...

    A Hobbit első részénél a sötétben játszódó jelenetekből szart sem lehetett látni, mert a szín mellett a fényerősséget is elkúrja a szemüveg.

    A Bosszúállóknál olyan durva deinterlace és gagyi előtte / mögötte effektek voltak, mint az ősrégi Fatal Fury féle bunyós játéban, ahol van elöl/hátul sík. Pedig ez IMAX 3D volt... Ja, a színek itt is el lettek baszva...

    A 3D az én szerény véleményem szerint egy felesleges parasztvakítás. Nemhogy hozzáadna bármit is, inkább csak totálisan elrontja az egészen. A valódi 3D érzéshez köze nincs, a színek rosszak, intrelace hibák tömege. Feleselges.
  • kalapos01 #8
    Wittgen: Persze, hogy ami nem konvertált jobb, de csak akkor, ha nem effektheavy. Nem véletlen, hogy most már minden cucc konvertált. Vagyis a legtöbb mostanság. Azért, mert általában full effektes filmekre húzzák rá a dolgot és az effekteknél nem számít, hogy milyen a kamera. Egy Xmennél, Transformersnél hótt felesleges, de az animációkat kisegíti. És a nézők ész nélkül ezekre ülnek be. (Az Avatar jó része is ilyen 3D a sok animáció miatt.)

    (Nekem nagy meglepetés volt, hogy az új X-Men a Sugár moziban Budapesten párhuzamosan megy 2D-ben és 3D-ben, és a 2D-s a nagytermi vetítés.)

    Persze valóban kár, hogy most már a 3D-t nem használják a horroroknál, a Végső állomás tényleg jó volt, de az olyan filmeknél, mint a Féktelen harag is nagyon jól bántak a 3D-vel. Egyébként még a különleges helyszíneken lévő filmeknél, mint a Sanctum működik jól a 3D. Vagy a a Gravitációnál, de ott az özönCGI miatt elég volt konvertálni.
  • kalapos01 #7
    Mert nem néztél olyan filmeket, ahol még sokat adott a 3D. A Gravitáció nem volt rossz, de vannak jobbak.
  • BrockSamson #6
    Szamomra a Gravitacio volt az egyetlen film, ahol a 3D hozzatett az elmenyhez es nem csak elvonta a figyelmemet.
  • Wittgen #5
    Az a helyzet, hogy az összes konvertált cucc oltári szar 3d-ben, plusz még pénzkidobás is a vásárlónak. Nálunk pl minden 2d vetítést munkanap kora délutánra tesznek, meg hétvége délelőttre, amikor az embernek esélye sincs megnézni, marad a 3d változat. Az Avataron kívül a Végső állomás és a Prometheus volt az, amire azt mondtam, megérte a +pénzt a látvány miatt.
  • tomboy013 #4
    Nem értem mi bajotok a 3D-vel. Én amit eddig 3D-ben láttam az mindig dobott az élményen. A héten nézem meg ezt is és kíváncsi vagyok milyen lett.