Szekeres Viktor

Nemsokára minden idők hatodik legsikeresebb filmje lesz a Jégvarázs

Japánnak köszönhetően még a vártnál is nagyobb siker a Jégvarázs.

Ki gondolta volna a premiert követően, hogy a Jégvarázs (Frozen) nem csak minden idők legsikeresebb (legtöbb bevételt hozó) Disney-animációjává válik, hanem nemes egyszerűséggel minden idők egyik legsikeresebb filmjévé is? Valószínűleg nem sokan. Még akkor sem, amikor több hírt is szenteltünk annak, hogy a filmnél bizonyos kategóriákban csak az Avatar produkált jobban - például bizonyos hétvégi bevételeit tekintve, illetve a top10-es amerikai bevételi listán tartózkodása kapcsán.

Másfél hete a film elérte az 1,097 milliárdos világbevételt, amivel lehagyta A sötét lovag: Felemelkedést és a minden idők legnagyobb bevételét elérő filmek toplistáján a kilencedik helyre lépett. Azóta eltelt egy hét, és a Disney-mozi bevételei már 1,112 milliárd dollárnál járnak, többek között a döbbenetesen jó japán szereplésnek köszönhetően - a szigetországban a Jégvarázs nemsokára átlépi a 100 milliós bevételi határt.

Mindez egyébként egyrészt azzal járt, hogy az 1,108 milliárdos 007 - Skyfall is megelőzte a nemzetközi bevételi örökranglistán, másrészt nemsokára ugyanez ez a sors várhat előbb az 1,119 milliárdos A gyűrűk ura: A király visszatérre, valamint az 1,123 milliárdos Transformers 3-ra is. Az ötödik helyezett Vasember 3 egyelőre még messze van, hiszen tavaly 1,215 milliárd dollár bevételt szakított világszerte. Amerikában jelenleg minden idők 19. legsikeresebbje a Jégvarázs 399 millió dollárral, a második Transformers-film megelőzéséhez még 3 millióval kellene előrelépnie.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #5
    "mert pont abban az időben a Dreamworks fölényesen vezetett az öt legendával, "

    Pont abban az időben? Az animációkat több évvel a premier előtt kezdik el csinálni, plusz az öt legenda egy évvel előtte lett bemutatva és a Dreamworks történetének legnagyobb bukása lett, ami miatt a cég részvényei rekordalacsony árra zuhantak, rengeteg dolgozót elbocsátottak, s aminek köszönhetően a legújabb Dreamworks-animációt, a Mr. Peabody és Shermant már a Fox forgalmazza.

    Persze a legegyszerűbb azt hinni, hogy mindenki hülye, csak te vagy helikopter.
  • zetortraktor #4
    És itt a siker titka. Jilly megnézte, jackoneil90 megnézte, dejstefi megnézte.

    Az, hogy lehetett tudni? Nem meglepő, hoiszen egy klasszikus mese alapján készült.
  • djstefi #3
    egyhangu, monoton es unalmas - elore lehetet tudni kivel mi fog tortenni, legalabis a film elso feleben mert annyira untam hogy nem tudtam vegig nezni.
  • jackoneill90 #2
    aranyhajjal ellentétben ez csak egyszer nézős volt. előbbit többször is megnéztük.
  • Jilly #1
    Ahhoz képest, hogy milyen pocsék volt... Mindenki tudja, hogy a Disney azért dobta piacra a pillanatok alatt elkészített iszonyúan silány karakterekkel és sztorival és zenei háttérrel rendelkező meséjét, mert pont abban az időben a Dreamworks fölényesen vezetett az öt legendával, ami azért valljuk be, sokkal jobban sikeredett és eredetibb lett. Sajnos a Disney már nem tud újat mutatni és erre egyre több lesz a bizonyíték. Maga a Jégvarázs azért aratott nagy sikert, mert a gyerkőcök nem veszik észre az idióta erőltetett 1000-jére eldurogtatott poénokat, a karakterdizájn egy az egyben copizását az Aranyhajból (ezzel sem kellett sokat dolgozniuk legalább) és a zenei plágiumokat.
    Sajnálom, hogy egy ilyen hanyag munka lett ennyire népszerű és sztárolt.