Szekeres Viktor

Büntetni fog az új Amerika kapitány

Minden bizonnyal minden idők legjobb április nyitányát fogja produkálni Amerikában az új Marvel-film.

Nem csillapodik a Marvel-láz, legalábbis Amerikában biztosan nem. Nem elég, hogy az Amerika kapitány: A tél katonája remek kritikákat kap (a RottenTomatoes kritikaösszesítő oldalon 89%-on áll, 166 pozitív hivatásos kritikusi véleményre 21 negatív jut), de még a közönség is kifejezetten érdeklődik iránta. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy már a nyitónapján 37 millió dolláros bevételt ért el hazájában, mely nem csak az első Amerika kapitány-film 25,7 milliós kezdését pipálja le, hanem még a Thor második részének 31,9 milliós startjánál is jobb.

Mindez tehát azt jelenti, hogy szó sincs arról, hogy csökkenne a lelkesedés a Marvel-sztorik iránt, hiszen, mint azt a példa is mutatja, azok a nézők, akiket mondjuk az egyik, gyengének ígérkező film nem érdekel (ld. Thor: A sötét világ), beülnek arra, ami minden jel szerint remekül sikerült. A 37 milliós kezdőnap egyébként azt mondatja velünk, hogy a 100 millió dolláros nyitóhétvégéről lemondhat a Disney, de az Amerika kapitány: A tél katonája így is áprilisi debütálási rekordot fog dönteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • e98ff #4
    Én úgy vettem észre, hogy inkább az egyre hosszabb filmek felé haladunk. A 90-es években szinte követelmény volt egy 1,5 órás játékidő egy filmnél, most már inkább két órában mutatják be a történetet.
  • zetortraktor #3
    "hisz kapok mindjart 100 reakciot,"

    Hát, aki ennyire passzív-agresszív... Leírtad a véleményedet, de miért kell hisztizni utána. Nem hiszem, hogy bárkit zavarna, hogy neked nem tetszett.

    És igen, Hollywood lehet, hogy 40 perces filmeket fog csinálni (csak tudnám, akkor miért beszélnek annyit minden Marvel-filmben), de van egy jobb módszere. A folytatás. Te vagy rá a legjobb példa. A nem nagy durranás első rész után lazán bepaliztak a folytatásra.
  • wory #2
    Amerika Kapitany 2 is egy gyenge film. Az elso sem volt valami nagy durranas, de legalabb volt benne par igen jo poen! Halad Hollywood is arrafele, hogy csak a latvany a lenyeg. Par ev mulva 40 perces filmek lesznek, elso pillanattol utolsoig robbanas/csattanas/villogas/valaki verekszik valakivel paff, film vege. Story, szineszi jatek/karakterfejlodes szuksegtelen. Nem is szidom tovabb, hisz kapok mindjart 100 reakciot, akik szerint ez a vilag legjobb filmje, a Csillagok Haboruja pl. csak egy rajzfilm ehhez kepest. A Taxidermia is nagyon sok embernek tetszett, azota nem firtatom kinek milyen az izlesvilaga....
  • Zombee #1
    Az egyik gyengébben sikerült filmnek semmi köze a másik sikeréhez, mivel másról szól, mások az alkotók és színészek, nem érdemes egyikből következtetni a másikra. A Thor 2 tényleg nem lett túl erős.