Szekeres Viktor

Itthon sem teljesített jól a Need For Speed-film

Nem csak az amerikaiak zömét hagyta hidegen a játékadaptáció, hanem a magyarokat is.

Nem csak Amerikában, hanem itthon is csalódást keltően kezdett a Need For Speed. Úgy tűnik, hogy sem a látványos autós jelenetek, sem a játékadaptációra utaló cím nem mozgatta meg a közönséget, a film mondhatni egy tipikus hollywoodi akciómozi szintjén nyitott, közepes teljesítményt nyújtva. Ez számokban kifejezve annyit jelent, hogy csütörtöktől vasárnapig 26 604-en váltottak rá jegyet, ami 38,3 millió dolláros hétvégi bevételt jelentett. A Pro Video 35 moziban játszott filmje ezzel beállt az év, ugyancsak 20-25 ezer nézővel debütáló alkotásai (Pompeji, Herkules legendája, Én, Frankenstein, Műkincsvadászok) közé.


A játékadaptáció teljesítménye egyébként a hétvégi toplista második helyére volt elég. A harmadik helyen a Mr. Peabody & Sherman kalandjai debütált 21 041 nézővel, ami nem túl sok tekintve, hogy a filmet az InterCom 51 moziban kezdte el vetíteni. A harmadik hollywoodi újonc, az európai koprodukcióban készülő 3 nap a halálig volt, de ez mindössze 9 255 embert érdekelt Magyarországon, ami a toplista ötödik helyét jelentette Kevin Costnernek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomboy013 #3
    A Halálos Iramban 1. részének volt normális sztorija nekem épp azért tetszett mert nem csak az autókra mentek rá. Azt a "szerintem" szót inkább tedd oda mert hidd el nem mindenki úgy gondolja ahogy te írod ;)
  • Zombee #2
    A Need for Speed nem körözgetős autós játék, de attól még a film gondolata is nonszensz. Sztorival nem rendelkező játékból elég nehéz jó filmet forgatni, nem csoda, ha közepes hollywoodi akciómozi szintjén teljesít, elvégre ez egy közepes hollywoodi akciómozinak néz ki. A Halálos iramban sorozat legalább kikupálódott, az első részek ott is gyengék, akkor kezdett el tetszeni, amikor rendes akciófilm lett belőle, amiben más is van az autókon kívül. Persze ettől még az is csak egy közepesnél valamivel jobb akciófilm.
  • Frekvency #1
    autós programokat csak CBA-ban szoktam venni, többet nem érnek. Mész velük két kört és kuka, kb. ennyire tudnak izgalmasak lenni az unalomig ismétlődő körök...