Mondjatok vicceket!

Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
  • Dutch Flander
    Elmesélek egy hosszú, ámde nagyon is tanulságos viccet. Ez már lehet, hogy nem is vicc. Na mindegy. Szóval:

A faluban híre jár annak, hogy egy hatalmas árvíz közeledik. Megtesznek mindent annak érdekében, hogy a falubéli embereket kimenekítsék, és mindenkit meg is kérnek, hogy hagyja el a környéket.
    Mindenki úgy is tesz, kivéve Pista bácsit a falu szélén. Ő fittyet hány az egészre, kiáll a mező közepére és csak türelmesen vár.

Arra megy az első segítőcsapat. Már bokáig ér a víz, nehezen küzdenek meg a nagy sárral, de odaérvén segíteni próbálnak Pista bácsinak, megkérik hogy menjen velük, mert elviszi az ár. Pista bácsi csak ennyit mond:
    - Én nem megyek egy tapottat se sehova. Itt nőttem fel, rendes ember módjára éltem, mindig eljártam a templomba, majd az Isten a gondomat viseli.
    Nem tudják meggyőzni, ígyhát továbbállnak.

Fél óra múlva arra megy egy csónak, hogy ellenőrizze, mindenki elmenekült-e a környékről. A víz már derékig ér. Megpróbálnak segíteni Pista bácsin, de ő csak ellenkezik és annyit mond:
    - Mondtam, hogy maradok. Én Istanfélő ember vagyok, hiszek, imádkozok, hát majd az Isten a gondomat viseli!
    Ráhagyják.

Egy óra múlva jön mégegy nagyobb hajó, felmérni a terepet. Pista bácsinak már csak a feje látszódik ki a vízből. Odasietnek, hogy segítsenek rajta, de Pista bácsi hajthatatlan:
    - Hadjanak már a fenébe! Mondtam, hogy hiszek az Istenben, és hiszem hogy Ő segít majd nekem!

Pista bácsi megfullad...

Fönnt a mennyben Szent Péter kapuja előtt vár a sorára, hogy bejusson a mennyek országába. Rákerül a sor. Szent Péter így szól:
    - Látom rendes, tisztességes életet élt Pista bácsi, soha semmi probléma nem volt. Ezért hát bemehet a mennyországba.
    Mire Pista bá:
    - Csak előtte had tegyek fel egy kérdést. Ha már íly rendesen éltem, és beutat nyertem a mennybe, Isten miért nem gátolta meg halálomat és hagyott még élnem egy kicsit? Hiszen mindig imádkoztam érte.
    Szent Péter:
    - Lássuk csak. Nem hagyott élni, Pista bácsi? Hiszen háromsuor küldött neked segítséget.