Mondjatok vicceket!
Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
-
Elmesélek egy hosszú, ámde nagyon is tanulságos viccet. Ez már lehet, hogy nem is vicc. Na mindegy. Szóval:
A faluban híre jár annak, hogy egy hatalmas árvíz közeledik. Megtesznek mindent annak érdekében, hogy a falubéli embereket kimenekítsék, és mindenkit meg is kérnek, hogy hagyja el a környéket.
Mindenki úgy is tesz, kivéve Pista bácsit a falu szélén. Ő fittyet hány az egészre, kiáll a mező közepére és csak türelmesen vár.
Arra megy az első segítőcsapat. Már bokáig ér a víz, nehezen küzdenek meg a nagy sárral, de odaérvén segíteni próbálnak Pista bácsinak, megkérik hogy menjen velük, mert elviszi az ár. Pista bácsi csak ennyit mond:
- Én nem megyek egy tapottat se sehova. Itt nőttem fel, rendes ember módjára éltem, mindig eljártam a templomba, majd az Isten a gondomat viseli.
Nem tudják meggyőzni, ígyhát továbbállnak.
Fél óra múlva arra megy egy csónak, hogy ellenőrizze, mindenki elmenekült-e a környékről. A víz már derékig ér. Megpróbálnak segíteni Pista bácsin, de ő csak ellenkezik és annyit mond:
- Mondtam, hogy maradok. Én Istanfélő ember vagyok, hiszek, imádkozok, hát majd az Isten a gondomat viseli!
Ráhagyják.
Egy óra múlva jön mégegy nagyobb hajó, felmérni a terepet. Pista bácsinak már csak a feje látszódik ki a vízből. Odasietnek, hogy segítsenek rajta, de Pista bácsi hajthatatlan:
- Hadjanak már a fenébe! Mondtam, hogy hiszek az Istenben, és hiszem hogy Ő segít majd nekem!
Pista bácsi megfullad...
Fönnt a mennyben Szent Péter kapuja előtt vár a sorára, hogy bejusson a mennyek országába. Rákerül a sor. Szent Péter így szól:
- Látom rendes, tisztességes életet élt Pista bácsi, soha semmi probléma nem volt. Ezért hát bemehet a mennyországba.
Mire Pista bá:
- Csak előtte had tegyek fel egy kérdést. Ha már íly rendesen éltem, és beutat nyertem a mennybe, Isten miért nem gátolta meg halálomat és hagyott még élnem egy kicsit? Hiszen mindig imádkoztam érte.
Szent Péter:
- Lássuk csak. Nem hagyott élni, Pista bácsi? Hiszen háromsuor küldött neked segítséget.