MP3 lejátszók
  • Laci
    Kontárkodnék egy kicsit, bocsánat. Szerintem a legjobb, ha sima CD-olvasó mp3playert szerzel, az értelemszerűen lejátsza az ugyancsak egyértelműen többségben lévő 12cm-s CD-ket és a méretkülönbség aztán nem éri meg az biztos. Ez puszta logika, nem tapasztalat. Flash memóriás csal annyi előnnyel bír, hogy jóval kisebb, nincsenek mozgó egységei, tehát nincs stabilitási probléma, nyilván kevesebb energiát fogyaszt, viszont iszonytatóan drága, csakúgy, mint a flash-memóriák, és ne feledjük, míg egy átlag flahra 64 mega fér, egy sima CD-re 650-700, esetleg 800/870 (ez már extrém) mega fér, több mint tízszer annyi zene egy 120 forintos CD-n a sokezres flash helyett. Persze szerintem érdemes olyat venni most már, ami újraírhatót tud olvasni. Gondolom ma már nem nagy hátrány, hogyha CD-írót is kell venni, ahhoz hogy valahogy anyagot nyomassunk a lejátszóba, még mindig olcsónbban kijöhet, bár ez a lejátszó márkájától is függ (egy PHILIPS például 70ezer és nem tud olyan sokat) de néhány CD az néhány 120 ft néhány flash...stb. Tehát egy szó mint száz, Sima CD-t lejátszó a legjobb, ami kezeli az újraírható lemezeket, azzal úgyis lehet sima CD-t is hallgatni meg minden, valami Lenxmark márkájú is elég lehet (bár ezt nem tudom) az sok funkciót tud és olcsóbb, mint a minőségében biztos nem sokkal jobb PHILIPS.