Ericcson T28\'s vagy Nokia 8210???
 • ZilogR
  #224
  Manapság mindkettő gyüjteménybe darabja 2eFt-ért max. Ha anno beszálltam volna a vitába, akkor a szívem a T28-at javasolta volna, az eszem pedig a N8210-et. Én még ma is vadászok mindkettőre. Ha valakinek van elfekvőben, dobjon meg eggyel-eggyel! És ha van infra az Ericssonhoz (asszem DI28 vagy DI27), azt is kérem hozzá!!!

  Csak mellékesen az Ericsson gyönyörű és meglepően eredeti design-al rendelkezett, míg a Nokia komolyan vette az informatika dolgot és pl. a N8210-ben levő modem programozásához szükséges dolgok is fenn vannak a honlapján. Amíg nem volt nagysebességű internetszolgáltatás, hogy a GPRS-ről ne is beszéljünk, addig lehetett nyomni infrás modemen az emailt, telnet-et, gopher-t. Az a bibi, hogy ez nálunk kimaradt, mert amikorra a hálózatfejlesztés nálunk beindult, ezek a technológiák a múlté voltak (ez volt kb. 1995-ben) A mostani ifjak és kevésbé ifjak erről lópikulát sem tudnak.

  Nálunk nem is igazi poén a Chello reklám, ahol a faszi modemen betárcsáz, jönnek a japcsik fotózni, a kutyája ugat, "... és mit eszik ...?"  -=ZR=-