• akyyy
    A TNG sztárja elárulta, visszautasította az ajánlatot. Spiner mindezt a Star Trek 40. évfordulóján jelentette be, múlt pénteken.

"Nem hiszem, hogy el kellene játszanom Data-t. Azt hiszem túl öreg vagyok már az "android szerepéhez" - mondta a színész. "Szerintem jelen koromban elég hülyén néznék ki azzal a sminkkel. Vannak olyan karakterek, melyek szerintem csak fiatalon eljátszva működnek, és azt hiszem már az utolsó filmekben is igencsak pengeélen táncoltam, már ami a kinézetet illeti. Az igazat megvallva, ha valaki megnézi most azokat a filmeket, majd elképzel engem abban a sminkben most, máris megérti, hogy jól döntöttem" - mondja Spiner.

Spiner szerint is az egyik legjobb TNG-film a Nemezis volt, de nem hiszi, hogy a rajongók még egyszer láthatnák a teljes TNG-stábot egy filmben. Újságírói kérdésre elmondta, bár Data szerepét már nem vállalná, szívesen eljátszaná Soong ősét a készülő Trek-filmben.

A színész elmondta, ha elég szerencsés lesz a későbbiekben is írhat ST forgatókönyvet, mint azt tette társszerzőként a Nemezis során is. Spiner meg van győződve róla, hogy a Star Trek franchise-nak van jövője, lesz újabb film, újabb sorozat, és újabb, a sorozaton alapuló sorozat. A Trek, mint jelenség a színész szerint az emberi kultúra részévé vált.

Az Enterprise leállításával kapcsolatban hozzátette, a sorozat igen jó volt, mely az egyes szezonok során egyre jobbá vált. "Ha folytatták volna, ugyanolyan sikeres lehetett volna, mint elődei"- mondja Spiner. Viccesen azért hozzátette, a lelke mélyén nem szerette volna, ha az ENT sikeresebbé vált volna, mint a TNG.