• kako
    #31
    1, te sem gondolod komolyan, hogyha windows-t futtatnanak, akkor nem irnak bele igy explicite? Tanulj olvasni a sorok kozott. Van akkora arc a MS-nal, hogy neha meg az sem igaz, amit le mernek irni. Hatmeg az, amit le sem irnak.

    2, A softmodemek tok jok, csak a linux szar? Ne is haragudj, de ezzel azt mondod, hogyha eny csinalok egy "fekete dobozt" (ennek az elektronikaban specialis jelentese van, es nem a repulogepek adatrogzitojerol van szo), amirol te nem tudod hogy mukodik. Azt mondom neked, ha nem tudod hasznalni, akkor hulye vagy. Ez valoszinuleg neked sem tetszene, joggal, mert miert kellene neked tudnod leiras nelkul, hogy mit csinalj vele.

    3, Miert ne? Mert te csak grafikus okorsegeken tudsz osszekattogtatni egy halozatot? Egyebkent tv-tunerek, digit kartyak, scsi vezerlok mukodnek linux alatt, es ezen nincs ertelme vitatkozni. Kabel modemnek miert kellene linux-alatt mukodnie? Ha jol tudom ETHERNET feluletet mutat a gep fele. IDE vezerlo? Tudod te miket irsz le? Milyen IDE vezerlot nem tudtal linux alatt hasznalni?

    Kulonleges hardvert kivansz? Pl transzputerkartya elegge kulonleges? Ha venni probalsz egyet, a boltok 99%-aban kirohognek, mint azt az ipari tanulot, akit az oktatoja elkuldott reszelozsirert. Olyannyira kulonleges, hogy windowsrol nem hallottam, hogy hasznalna. Egy fel-irodat elfoglalo plotter van rakotve a szomszed helyisegben, erdekes, pedig az sem kimondott kommersz cucc.
    Hat ha csak ilyen konkretumokat ismersz, akkor eleg keves. En viszont tudok olyan konkretumot, ami egesz biztosan megszepiti a kepernyot. ICMP csomagtoredekek kezelese csak a w2k legutobbi kiadasaiban lett kikuszobolve. (Szoval meg a FreeBSD-s kodot se tudjak ugy atultetni, hogy el ne csesznenek rajta valamit) Ez mindossze annyit jelent, hogy nehany ilyen csomagtol ugy lerohad, hogy meg az arnyekos egerkurzor se mozdul.
    Az azert erdekelne, hogy mi a kulonbseg a datagramok, es a TCP/IP csomagok kozott.
    Az azert nekem meg mindig tetszik a linuxban, hogy tavolrol tudom adminisztralni, igy tartok karban jelenleg negy gepet, amelyek fizikailag kb 100-100 km-re vannak egymastol, es semmi koze egyiknek a masikhoz. Ezen azert meg dolgozni kell a windowsnak, pedig a UNIX-ok '69 ota tudjak. A w2k most jutott odaig, hogy egy szerencsetlen telnet szervert sikerult beletenni, amit nem nagyon illik nyilt halozaton hasznalni, masreszt ne sokmindent tudsz kezdeni vele.
    En azota odzkodok a windows-tol, miota tudom, hogy olyan emberek is tudnak vele halozatot epiteni, akik a kovetkezo arajanlatot adtak tavaly:

    hardver:
    -633-as celeron proc.
    -asus XXX alaplap
    -4.3GB-os winchester
    -32MB-os RIVA VGA vezerlo
    -32MB RAM (!!!)
    Szoftver:
    -NT4 szerver
    -Exchange szerver
    -MsSQL adatbazisszerver
    -Ms IIS webszerver
    -Ms Proxy 2
    En jot mulattam rajta, ebbol csak az egyik volt a 32 MB ram, a masik az, hogy legalabb ket halokartya is kellett volna a gepbe, mert a nelkul eleg nehez halozatra csatlakoztatni.

    Csak a szoftver tobb mint 600.000 lett volna a liszenszekkel, de linuxbol ingyen megcsinaltuk. Tudom fel milla az se ide, se oda, de szerintem jo bo't volt.

    De akkor se ertem. Minek egy szerverre grafikus felulet, meg arnyekos egerkurzor?