yamaha 16/10/40
  • Laci
    A probléma ismerős! Fogadni mernék, hogy másolt cd-ről másoltad azt a lemezt a haverodnak. Egy kölöktől én is kaptam kölcsön két-esen megírt audio cd-t ("on the fly"-ben másolta, azaz nem mentette le image fileba a winyóra, hanem közvetlenül az olvasóraól íratta át egyszerre. Ezt nem díjazom, mert eleve rosszak a tapasztalataim a módszerrel kapcsolatban). Nem számítottam rá, hogy reccsenés lesz az első és a második szám, továbbá egy másik ugyanígy megírt cd-n a harmadik és a nyolcadik szám végén, ha lemásolom. Ezzel csak annyi volt a probléma, hogy sima meghallgatásnál a hiba nem hallatszott, de grabbelve annál inkább! De említettem itt már ezeket a 2*-esen és szarul megírt vackokat, másik havertól is kaptam egy ilyen 2*-esen írt ló****t, annak az utolsó száma van tele folyamatos "piccsanásokkal". Na meg van egy gyári cd-m is mely olyan 6 éves lehet és az egyik szám ugyanilyen picsogást produkál grabbelés után. Valszeg mert régi a lemez. - A 2*-es íráshoz még annyit bár nem ide tartozik, hogy a hőártalom nem tesz jót a cd-nek, ezért hibáztatom az ilyen lassú írási módszert, hiába égnek be jobban a pitek, a Sanyo (elég béna) cd lejátszóm aztán igen válogatós és érdekez módon a 8*-osan megírt lemezekkel elboldugul, a 2*-esnél meg az első két szám lejátszásához pöcsölés árán lehet csak eljutni. Tehát eenyit a "minőségi" 2*-esen írt lemezekről (és még lassabban is jönnek be a számok rajta...) - Szóval bocs a kitérőért, de muszáj volt. Annyi biztos, hogy az ilyet én úgy küszöböltem ki, hogy az íróval (Sony CRX140E 8*4*32) grabbeltem le, ott nem volt egy piccsanás sem, ez nálam csak a cd-rommal (Sony CDU4811 48*) való grabbelésnél fordult elő szerencsére. Tehát jól nézd meg a másolt cd-k legrabbelt végeredményét a biztonság kedvéért, mert ott lehetnek hibak, csakúgy mint a sokat megjárt régebbi 6-7 éves cd-knél. Én itt a hőártalomra tippelek, de talán a legújabb multiread (az íróm ilyen) olvasók kikerülik a hibák (pl. ilyen reccsenések) legrabbelését. Persze írott audio-cdkkel voltak más hibák is (biztos szar programot vagy írót használ a nagytöbbség), pl. olyan, hogy a számok elején meg végén félmásodperces kihagyások voltak, meg ilenek. Nálam írás közben ilyenek nem fordultak elő, mindent tökéletesen írt eddig, a WinOnCD és a CDRWIN persze már cseszett el cd-ket, de ott a progik voltak a hibásak, azóta "visszavettem a verziószámukból" és jól működnek. Az a gyanúm tehát tömören, hogy nem az íróddal van baj, hanem szar (régi, agyonhasznált vagy szarul másolt) lemezt kaptál kézbe, hogy lemásold a haverodnak. És ne írt "on the fly"- ban !