Milyet használtok? Te milyenen játszol? Tapasztalatok...?
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
-
netrunner #56 Na ezért engedd meg, hogy a etallicaról alkotott véleményedbe belekössek. Először is nekem nagyon kevés olyan M szám van ami nem tettszik. Másfelől én már ingen sokat és igen régóta hallgatok M-át ugyhogy már hivatalos rajongüónak nevezhetem maga :)
És azalatt a sok idő M hallgatás alatt arra jöttem rá, hogy bizom a M-nak sokkal nagyobb a művészi értéke mint azt egyesek gondolnák. Nem kell azonban rogtön fanatikusnak elkönyvelni, mert sok egyéb mást is hallgatok, igy pl. Dream Theater-t is hallgattam már de meg kell mondjam nekem meg az nem tettszett.
A végkövetkeztetés: Ízlések és pofonok...nem pedig alacsom művészi érték...
Egyébként a mostanában a másik kedvenc zeném: Paradise Lost.....nagyon jól nyomják :)))
Ami a gitárt illeti, szerintem nem olyan jó ötlet 5-nél több hóroson elkezdeni tanulni, mert sok akkordot teljesen ujra kell tanulni, bár meglehet szólózni jobb lehet rajta. Szerintem jobb a hagyományos 5 húros. A döntés pedig, hogy baszsus vagy szóló... hát az elején valóban mindegy, az alapok elsajátítása ugyan olyan lesz. Valóban az ízlésedre kell bíznod a döntésed.
Bár gondolom ezzel most nem sokat segítettünk a döntésben. Talán még annyit tudok mondani, hogy basszgitáros kevesebb van mint szólós....csak ha a kissebbséghez akarsz tartozni. :)