Melyik kabelt hova dugjuk?
-
Hi all!
Vegigolvasva a topicot volna egy ket hozzaszolasom:
1.
lala - "Egyébként a HDD-hez és a CD-hez ugyanolyan kábel való."
Nos ezt remelem ugy ertetted hogy ugyanolyan vezetek-SURUSEGU kabel kell hozza. Mert FDD-hez termeszetesen vekonyabb kabel kell mint egy IDE-s eszkozhoz /CD,HDD../
2.
bootolas nem fugg a Master-Slave allapottol. Ha egy kabelre rakod a HDD-t, es CD-t, ugy hogy PL(!). CD a slave, attol meg tudsz rola bootolni...
FDD nel hasonlo a helyzet.. a csavart resz azert van, mert ott nem jumperelni kell a master(A) slave(B) viszonyt, hanem a kabelen valo elhelyezes adja meg: ha nem a vegere teszed az eszkozt a kebelen, akkor B meghajto lesz, ha a vegere teszed /rovidebbik vege, mert hosszabbik megy alaplapra/ akkor A meghajto lesz. Ettol fuggetlenul tudsz B-rol, es A-rol is bootolni.
Ja es FDD kabel.. a piros felenek mindig(99%) az alaplap fele /a haz belseje fele/ kell lennie, fuggetlenul hogy melyik oldalon van rajta a tap scati.
3.
Pheel
-Frászt! i815 is tudja az asszinkron FSB-mem órajelet és még nem is szar Via...
lala
-Ha mutatsz egy i815-ös SocketA-s alaplapot akkor megveszem neked.
lala: hogy jon ide a SocketA? Pheel azt mondta hogy 815-os lap is tudja aszinkron FSB-t.. nem volt szo semmilyen gagyi AMD-s osszefuggesrol...
egyebkent BIOS-ban tenyleg lattam 815-nel ezt a funkciot /INTEL procival termeszetesen/, de meg sohasem volt aktiv, hogy allitani lehessen...
4.
Giliszta: S540 -nel kapcsolatban probalj meg uj DirectX -et feltenni. Tovabba leirhatnad mi az hogy "elonytelen" egy jateknal a gyorsitas... fagy, lassu, kephibas?
5.
Jacky: elkepzelheto a hutes hiba is, ahogy azt ANEE mondta, de en inkabb software hibara gyanakszom. Az emlitett file Win2K alatt nincsen, Win98 alatt megtalaltam. Nevebol itelve DirectX osszetevo, ezert javaslom a DirectX ujratelepiteset, frissiteset, vagy video kartya driver frissitest. Persze, most hogy nezem 512 Mb RAM-od van, lehet hogy csak a sok hasznalat utan jut el egy hibas RAM teruletre a progi, es azert hal meg. Ezt lehet hogy ki lehet szurni egy RAM zabalo progival, pl. kepszerkeszto. Beallitasz egy bazi nagy kepet /2048x2048/ es elkezdesz rajta mindefele effekteket, szovegeket letrehozni tobb folian /PhotoShop pl./. Vagy a hiba oka lehet meg virus is, de erre eleg kicsi eselyt adok, ha format is volt. No es mint mondottam lehet hogy ANEE-nek van igaza!
6.
Ezek nem megbanto lenezesek voltak, ha valaki ugy erzi hogy "hu de kemeny voltam". Csak eppen nem ez az elso forum, ahol a tipikus "en is tettem mar ossze gepet, tehat ertek hozza" beszolasok vannak, es egy ido utan mar idegesit a felreinformalas, tajekozatlansag, stb.. tehat most kifakadtam. Egyebkent szakmabeli vagyok, es nagyon szivesen ajanlom, megbizhatosag, hozzaertes es emberbaratsaguk miatt az alabbi link alatt levo ceget: www.zeller.hu
Remelem nincsen harag, csak baratsag...
Bye!
-=Thales=-