????
  • Dikkma
    #10
    DTK: hát az lehet a gond, hogy nincs feszültség-állítási lehetőséged. Mivel a nagyobb frekvencián növekszik a processzor áramfelvétele, de ezt az alaplapod nem tudja biztosítani, ezért a zaj erősödik és számítási hibákat okoz.
    CSOCSO: szorzót nem lehet állítani, semmilyen mai Intel procinál. Nem ismerem az Intel alaplapok bios-át.
    600-as PIII-ak hát jó hűtéssel 800, az felett nem ígérek semmit. Vannak 650-esek, amik 700 felett is alig mennek... egyik ismerősöm 880-on nyomta egy duplaventis állat hűtővel a 600-ast. Talán elérheted a 800-at, na.
    Mivel nem ismerem az Intel biosokat, csak általánosságban kezdek el beszélni, többit meglássuk.
    Tehát van egy 600-as PIII. Két lehetőség van : vagy PIII 600 EB, vagy PIII 600 E. Mit ír ki boot-kor? Az E azt jelenti, hogy 6x 100 MHz-en ( ez az fsb, a 100 MHz) megy a processzor. Az alaplapon minden eszköznek megvan az az órajele, amivel kommunikál a vezérlőjével. A pci-os eszközök (hangkártya, belső modem, tv-tuner, stb.) 33 MHz-el mennek, tehát a 100 MHz-et 1/3-al szorozzák. Az agp-s eszköz, a videókártya 66 MHz-el, tehát a 100 MHz-et 2/3-al szorozzák.
    Tehát, ha PIII 600 E-d van, akkor a 100 MHz-et állítva növelheted a processzor órajelét.
    Ha a biosban találsz ilyent : processor speed: auto.. vagy vmi hasonlót, ezt kell változtatnod.
    Ha manualra rakod, állíthatsz fsb-t.
    Ha nem találsz ilyent, az gáz. Mit mondhatnék. Akkor talán egy softwaresen tuningoló programot próbálhatsz ki. SoftFSB, vagy mi a neve az egyik ilyennek.