-
Erőt, egészséget!
Íme az én történetem: Legkorábbi emlékem a "furcsa" Queen együttesről arra az időre tehető, amikor a csapból is ők folytak, szóval sajnos 1991-92re, amikor ráébredt a világ, hogy mekkora a 20. század zseniális művészét és énekeseét vesztette el. Anyám nagyon szerette a Queent. Amikor a Music TV egyfolytában az ő klipjeiket játszotta, emlékszem egyszer az egész család összegyűlt és én is ott voltam...Utólag viszaemlékezve a(z) "One Vision" klipje ugrik be tisztán és szintén az a bajuszos, vad mandzsó, Freddie, akiről akkor hallottam otthon, hogy b*zi, és tönkretett az életét, de persze akkor még semmit nem értettem az egészből. A lényeg, hogy anyám elég sokat felvett azokból a klippekből és évekkel később ezek és másoktól beszerzett anyagok ragadtak abba a bizonyos "bűvkörbe". Az egyik zenei mindenevő barátom, akit érdekes izlésvilággal áldott meg a sor, aki a techno rave és house-tól a drum & bass-ig mindenért odavan, legnagyobb kedvenceként mégis a Queent istenítette. Akkoriban meg is lepődtem rajta, mikor kölcsönkérte a videokazattát, amelyre anyám annak idején Michael Jackson '92es bukaresti koncertjét és az ominózus Queen klippeket felvette. Nagy lázasan nézte meg otthon náluk, ahol napokkal később nejkem is "erősen figyelmembe ajánlotta" :) Akkor még mindig nem voltam a rajongójuk, inkább a Guns N' Roses volt a mániám. Aztán időől időre hallhattam a Queen zseniális slágereit különböző reklámokban, lassan adagolódott és kivételes bizonyságra jutottam velük kapcsolatban. Ugye...a bizonyos sörös reklám a stadionban, ahol a "We Are The Champions"t nyomták (Heineken :P), vagy a a Ballantines az "Innuendo"val, vagy a Cherry Queen a "A Kind Of Magic"kel..Én is levettem a polcról a vidót :) és áttekertem Michael koncertjét(később azt is megnéztem)és felfedezésre indultam a Queen imperialista zenei birodalmába! :D És a varázs ott fogott meg, a rajongásom felül kezde múlni a haverét ésén kezdtem kölcsönkérni tőle az albumokat videokat, ő pedig készséggel táplálta ezt, és masszív hátteret biztosítottannak, hogy ma már a Queen az abszolút csúcs és az etalon a zene érdeklődésem terén...
huh bocs:S remélem átlátjátok a fától az erdőt :)
A jövőben megpróbálom szétoszlatni a gondolataimat hozzászólásokban így is hozzájárulva az "5000-es terv" hez!