Nokia 6210
  • (ex)Cat
    #79
    A sikeres 6210-es utódja az új Nokia 6310-es, amely a GPRS-en kívül integrált Bluetooth vezeték nélküli adatátviteli támogatással is rendelkezik. A kétsávos készülék támogatja a vonalkapcsolt HSCSD (High Speed Circuit Switched Data; nagysebességû áramkörkapcsolt adatátvitel) szabványt is, így a leendõ felhasználó igényei szerint, illetve mobilszolgáltatójához igazodva választhat a két technológia közül. Nem hiányozhatnak természetesen a készülékbõl a diktafon, a hangutasítás és a hanghívás funkciók, illetve a játékok sem.
    A 6310-esben van már 1.2.1-es WAP böngészõ kapott helyet, amely lehetõvé teszi a "szolgáltatói üzenet indikátorok"( Az üzenetek egy WAP-oldal figyelmeztetõ keretében egy WAP-oldalra mutató linket tartalmaznak.), valamint a hagyományos webböngészõkben alkalmazott cookie-k (a felhasználó adatait, beállításait tároló állományok) fogadását, tárolását. A készülékkel a benne alkalmazott WTAI technológia révén lebonyolításához csupán átmenetileg kell felfüggeszteni a WAP-alkalmazást, amelyhez a hívás végeztével a telefon automatikusan visszatér. A vCard-dal automatikusan a telefon memóriájába menthetõ az olyan kontakt-információk, mint pl. a WAP-oldalon található névjegykártya. A vCal segítségével pedig hasonló módon megbeszélések idõpontjait lehet a WAP-oldalról a telefon naptárjába menteni. A mobiltelefon ezenkívül támogatja a SyncML adatszinkronizációs szabványt is, melynek segítségével távolból, WAP-os kapcsolaton keresztül szinkronizálhatók például a telefon naptárjában lévõ adatok az irodai gépen lévõkkel. Ez a mûvelet természetesen Bluetooth-szal, az Infravörös porton keresztül, illetve adatkábellel is végrehajtható amikor a számítógép mellett tartózkodik a felhasználó.

    A 6310-es 47 mm széles és 129 mm hosszú, 19mm vastag, súlya pedig 111 gramm. 1100mAh-s Li-Polymer akkumulátorral lesz kapható 2001 vége felé. A készülék beszélgetési ideje 3 óra, készenléti ideje pedig 20 nap körüli a hálózati viszonyoktól függõen. Három színben fogják majd forgalomba hozni, és a 61XX sorozat, illetve a 6210-es modell legtöbb kiegészítõje használható lesz az új változattal is