Rendőrségi RAZZIA! egy Balaton-parti városban!
  • MARS3696
    A rendőrség a mi pénzünkből (adókból) él, s nem az olyan ügyeket hajszolja ilyen elszántan, amelyek minket érintenek (vagyon- és életellenes bűncselekmények), hanem azokat, ahol egy bukta esetén jó sok embert "elcsíphetnek". Ezzel javítják a köcsög kis statisztikáikat.

Én beszéltem egy rendőrszázadossal Budán és ő mondta, hogy a "haverom a szakértő és ma is megyünk akciózni", közben virult a feje, hogy ő aztán micsoda XXI.sz.-i rendőr.

Kiváncsi lettem volna rá, mit válaszol a nagy high-tech tudásával, ha megkérdem, hogy miként tud visszafejteni egy formattált winyót, vagy hogy az igazi bűnügyeknél maradjunk, tudja-e, hogyan milyen eszközök kellenek az amfetamin-származékok "házi" előállításához vagy hol lehet csőbombához szükséges anyagokat beszerezni. Miként lehet kikódolni a drága járművek műholdas követőrendszerét? Szóval néhány olyan dolgot, amit egy igazi "dörzsölt" nyomozónak szerintem tudni kéne (Én nem vagyok nyomozó, mégis tudom az első kivételével a kérdésekre a válaszokat. Ellenben én nem tudnék lebuktatni több száz tagból álló "szoftverkalóz-hálózatot"; valahogy cikinek érezném és nem is igen mozgatna a dolog szakmailag.)