Reggelire,tízóraira,uzsonnára,vacsorára vagy csak úgy általában mit ettél?Képeket is rakjatok! link : https://picr.de/
-
Kenyérben sült füstölt-főtt csülök
Hozzávalók: 1 főtt, füstölt csülök, bőre nélkül, ha az nem túl szimpatikus, 75 dkg sima liszt, 25 dkg rétesliszt, 5 dkg só, 1/2 l tej, 1 ek. cukor, 5 dkg élesztő, langyos víz és még liszt, amennyit felvesz.
Elkészítése:
A csülökhöz nem fűzök semmit A kenyérnek viszont lelke van. Régen nem dagasztottam kenyeret, bele is izzadtam ma rendesen, de megéri
A lisztet fellangyosítottam mikróban, majd a sóval 2x átszitáltam. Közben a cukros tejben felfuttattam az élesztőt is. Hozzáadtam az élesztőt a liszthez, majd annyi langyos vizet, amennyit felvett a tészta. Összedolgoztam és alaposan kidagasztottam. Akkor jó, ha elfárad egy kissé az ember. Utána a tésztát hagytam kelni 1 órát. Imádom, mikor megkel, annyira szép Majd lágyan elnyújtottam, szépen belecsomagoltam a csülköt. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, és még egy fél órát hagytam kelni.
Megvágtam, bevizeztem a tetejét és betoltam a sütőbe, ami kb. olyan 190°C-os volt, és alátettem egy lábosban vizet, hogy legyen neki megfelelő gőz is.
Most sül, és kicsit izgulok is, milyen lesz. Remélem nem rontottam el és olyan lesz,