Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • eyeball
    - Bocsánat, ha belerondítok a lelkivilágodba, de egyetlen egy Autoart modell sem ér nemhogy 50-60 ezret, de még nagyon 30-40 ezret sem, akármennyire szép és mutatós fémből készült darabok. Persze, vannak az AA-nak is extra kivitelű (Precision) szériái (Pagani, Bugatti, Koenigsegg, McLaren és társai), de azok megint más kategória. Én azt látom, hogy sokszor túlhájpolt ez az egész modellhistória, irgalmatlan pénzeket akarnak egy-egy darabokon fogni, igen, még egy Autoart is. Mostanában volt szerencsém megnézni egy "régi" AA-féle Mustangot, és semmivel nem volt különb(!!) a Lane-féle Shelby GT500-tól. Nem tudom már hogy hol, de egy szintén modellekkel foglalkozó fórumoldalon olvastam azt is, hogy egy xy gyűjtő kifizetett egy AA-féle Bullit Mustangért közel 80 ezer Ft-ot - na az a fazon sem volt normális, legalább akkora farokság, mint aki egy nyithatatlan, szoborszerű valamit vásárol súlyos pénzekért. Több esetben előfordul az is, hogy bizony más, die-cast gyártó - majdnem azonos minőségben gyárt modelleket sokszor közel feleannyiért, mint pl. egy Autoart. Összegzésül csak annyit, hogy talán azok a "gyűjtők", vagy inkább kedvtelők járnak jól, akik semmiféle kényszert nem éreznek arra, hogy egy-egy modelltípus összes variánsát beszerezzék - mert talán ők azok, akik egy bizonyos határt meghúzva, kivárva tudnak jól vásárolni.
    Utoljára szerkesztette: eyeball, 2017.05.19. 10:00:17