Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • Missa
    Megtévesztő a motor látványa.
    A Mercik mechanikus (Bosch) direkt benzin befecskendezője, szinte hajszálra megegyezik a dízelek kinézetével.
    Hengerenkénti befecskendezés, és bizony egyenként mennek a befecskendező csövek a befecskendező szelepekhez.
    Ganz egal úgy néz ki mint egy dízel.
    Régebben olvastam valami sztorit erről a renntransporterről.
    A Mercedes csapatfőnöke, Alfred Neubauer szorgalmazta a létrejöttét. Akkoriban eléggé uralták a versenypályákat és ez mozgatta őket, hogy gyors, a Silver Arrow versenyautókhoz méltó szállítóeszközük legyen. Na meg az is mozgató rugója volt a dolognak, hogy a gyár és a versenypályák között lerövidült a szállítási idő. A "kertkaput" az 1955-ös Le Mans-i tragédia tette be neki. Ekkor vonult vissza a gyár a versenyzéstől és a transzporter "munkanélküli" lett. Egy írás szerint 1967-ig őrizgették. Aztán olvastam róla azt is, hogy akik vezették eleinte nagyon nem kedvelték a fura, szokatlan kormányzása miatt. Szokatlan volt nekik, hogy a kocsi orra és az ő seggük egy-egy kanyarban előbb bent volt mint ahogy azt korábban megszokták.
    Itt van róla pár sor:
    MB
    Renntransporter_2

Amúgy jópofa, szerintem még esztétikus járgány. Érdekes, hogy CMC hogy rákapott a versenyszállítók gyártására.
    Először ez évekkel ezelőtt, majd a legendás Ferrari-Maserat-is Bartoletti, a lenti öreg Merci teherautó és újra ez a schnellwagen.

Most nézegettem jobban a mellékelt link képeit. Bizony a replika gép motorjánál is látszik a döntött hengerfej mellett a két gyújtótrafó (vajon dupla gyújtás volt, vagy 3 hengerenként volt trafója? Ki tudja?)
    Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.08.30. 15:35:42