Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
-
Resin kontra DC? Nyitható, vagy sem? Én igazat adok mind kettőtöknek. Viszont az én álláspontom még is inkább a nyitható DC felé húz.
Tény, láttam már "élőben" resin-t. Gyönyörűek, főleg a fényezésük. De valahogy nekem, pedig igazat kell adnom, én sem nyitogatom nap, mint nap, a nyithatós DC-k jobban bejönnek. Én anno Matchboxokon nőttem fel, gondolom innen ered, hogy a nagy betűs autómodell nekem a DIE CAST. Az előbb nézegettem a CMC GTO-ját és erről jutott eszembe a következő. A CMC GTO megjelenése óta több fórumon is megy az összehasonlítgatás, melyik a jobb? CMC-Exoto_Kyosho? Ne adj isten az Elite? Vagy a BBR féle resin. Sokan a DC vonalon a Kyosho mellett voksolnak, mondván a vonalai sokkal szebbek, hitelesebbek mint bármelyik másiké. Ezt el is tudom fogadni. Nézve a képeket a CMC-ről, ami összefutatta a nyálat a számban, az az alváz felőli nézet. Imádom a modelleknek ezt a nézetét, ha szépen vannak kidolgozva. Az Elite ezért volt nekem kicsit szájhúzogatós, nem igazán foglalkoztak ezzel a területtel. Kyosho és CMC esetében az ideális egy összegyúrás lenne. Kyosho külcsín, CMC belbecs. Viszont van pár amcsi vasam is, le a kalappal a nem kifejezetten HE-felső prémium kategóriás gyártók, a Highway61 és az AutoWorld Authentics (ex ERTL Auth.) előtt. Az egész elviselhető árú modelljeik alja is tisztességes kidolgozású, már-már GMP színvonal. Na ez nagyon hiányozna a resin modellnél. Kövezzetek meg, de a fentiek miatt, nekem a DC az Autómodell.
Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.04.12. 16:58:12