Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
-
A héten Hévízen voltam a feleségemmel. Csavargásunk közben a piacra is betértünk, ami inkább tűnt bolhapiacnak, na meg német turista beetetőnek (karikás ostor, pirospaprika, propoliszos méz, és egyéb "hungarikumok").
Az egyik árusnál láttam egy Bb Ferrari 250 Testarossa-t. Pirosat, roppan nagy festék hiánnyal, karcosan, szélvédő és egyéb apróságok hiányoztak, elég ramaty állapotban. Felébredt bennem a kisördög, gondoltam alkudozok egy kicsit. -Hogyé' adja ezt a fáin kis modellt? 7500 Ft(!) de alku képes! OK, mondom, valamelyest ismerem a portékát, így ebben a formában a 7500-ból én adnék érte mondjuk 500-at. Áll az alku? Na de uram! Van fogalma, hogy ez mekkora érték? Mondom van! Kb. 25 éve gyűjtök ilyeneket, úgy hogy van. Azért mondtam az 500 Ft-ot, alkatrésznek talán még jó. Az ürge csak győzködött, hogy minimum 6000-t megér, de ő jobban ért hozzá. Mondtam neki, hogy írja fel a modell adatait, és nézzen utána a neten, hogy ungefahr (az az egész Hévíz úgyis a németekre alapozza magát...) mibe fáj ez roncshalom. Vázoltam neki, hogy a típust nem is nagyon sikerült leutánozniuk, az aljára írt 1:18 inkább 1:16 és tény, van némi gyűjtői értéke, mert kezd régi modell lenni, de kb. 5000-ért, dobozzal együtt, kifogástalan állapotban eladhatja. De ha mákja van, csak jön ide egy fél vak német és ezt a feledhetetlen csodát áron felül, mint magyar souvenirt megveszi. Majd otthon a honfitársai közlik vele, hogy egy magyar hogy át b@szta...