Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • 355
    Ööö... Tudom, hogy konkrétan ez most nem rólam szól, mert nem csináltam ilyet már évek óta, de azért reagálnék.

Az eladónak az a célja, hogy minél előbb túladjon a holmin, a vevőnek meg az - ha amúgy gyűjtő is - hogy el ne vigyék az orra elől a modellt. Mit mond az eladó? Vidd az egészet, és neked adom, vagy olcsóbban adom. Én is többször vásároltam így, még topiktársaktól is. A felesleg persze azonnal piacra kerül.

Pár éve bepróbálkoztam cégként is: készletet tartottam, számlaképesen árultam a börzéken és a fórumokban. De a magyar ember nem a pénztárcája ellensége: ha az almától a zongoráig mindent számla nélkül, okosba' akarunk megvenni, miért az autómodell lenne kivétel? A legjobb német és holland nagykerekből hoztam a cuccot, mégis azt kellett látnom, hogy a börzén a holland NETTÓ nagyker ár +10% körül mentek el modellek. Én ezzel nem akartam versenyezni, inkább elhagytam a kereskedős részét, és újra csak a saját gyűjteményem bővítésére adok-veszek. Talán majd ha nem 20, csak 10 évvel fogjuk követni az osztrák életszínvonalat, én is visszaveszem a fonalat.

Ez az én sztorim, más eladóké talán különbözik ettől.