Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • Missa
    Hmmm, most csak úgy morfondírozgatok magamban, vagy ahogy egy régi humorista mondta, agyalgok.
    Nézegetem a Facebook-ot. Van ugye jó pár diecast modelles, autómodelles oldal. Van olyan is, ahol adok-veszek van.
    És ez rendjén is van, jó ez így. Adtam már és vettem is azokon az oldalakon keresztül.
    Van viszont egy "jelenség" ami elveszi a kedvem mégis ezektől az oldalaktól. Szeretném előre jelezni, hogy most nem a "savanyú a szőlő" effektus beszél belőlem. Nem az történt, hogy kinéztem volna egy modellt magamnak és elvitték előlem. Komolyan, nem szándékoztam megvenni, csak úgy szemet szúrt a dolog. Nem írom meg sem a vevő, sem a modell nevét, legfőképp az eladóét nem, mivel ő a legkevésbé sem tehet a dologról.
    Szóval xy meghirdet 2-3 modellt, gondolom fölösleges otthon, jön a karácsony, más nyalánkság kellene, stb. Gondolom vannak jó páran akik "rámoccannának" a modellre, csak épp most nincs pénz, vagy nem elég, el kellene adni egy-két cuccot és akkor talán. És van valaki, aki szintén rámoccan erre a modellre, bár tudjuk, hogy az ehhez hasonló modellből már 3-4 átment a kezén. Most is sikeresen elviszi és hogy, hogy nem órák múlva már ő hirdeti a gépet. Lehet, hogy rosszul gondolom, de szerintem a beszerzési árnál biztos nem olcsóbban, vagy árában. Akinek viszont tényleg azért kellett volna, mert a polcáról hiányzik és régóta szerette volna beszerezni elesett ettől. Ha korábban nem volt rá suska, most mitől lenne több? Értem és és nem is törvénytelen ez. Ez a kereskedelem. 25 éven át hajós voltam, valamilyen szinten része a kereskedelemnek. De valahogy ez a jelenség számomra amolyan "sánta veréb elől elrúgom a lószart" jellegű. Isten igazából nem értem, ha kereskedni akar, miért nem csinálja hivatalosan? Nyisson boltot, szerződjön beszállítókkal, áruljon modelleket, állítson be valami árrést, éljen meg belőle ő is. Uram bocsá' adózzon is... De ez a "dögevősködése" nekem mindig a Jézus Krisztus Szupersztár című filmmusicalból azt a jelenetet jutattja eszembe, amikor Krisztus kizavarja a kufárokat a templomból. Na mindegy. Nem akarok én ebből vitát, vagy bármi provokációt generálni. Mondom, csak agyalogtam. Közben Gounoud Faustjából , Mefisto bordalát hallgattam, Vikidál Gyula feldolgozásában. A szöveg miatt is.
    Mondom, nevet nem említek, egyébként nincs is egyedül az illető...
    Utoljára szerkesztette: Missa, 2014.11.12. 22:14:36