Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
-
"...szerintem egyik szint sem tudta levedleni magáról azt az érzést hogy a a másiknak egy kicsit tupírozott avagy rontott verzója"
Nos, ebben (is) maximálisan egyetértünk!
Tartok tőle, hogy ennek a licencesdinek az lesz a vége hogy:
1. megszerzi valami névtelen, semmiből jövő távolkeleti (értsd, kínai) gyártó, aki eleinte tojik a minőségre, sokkal jobban foglalkoztatja majd a mennyiség. Mint pl. nem tudom a nevét a cégnek, de nem régiben kidobtak egy baromi randa Bentley féleséget.
2. megszerzi valami resin orientált cég. Jóval egyszerűbb gyártáselőkészítés és gyártás technológia, precízebb, szebb modell (na jó, nyílni nem fog rajta semmi, de ez sokaknak nem lényeg), nagyobb haszon. Főleg, hogy kb tizes nagyság rendű limitált gépeket dobnak majd piacra.
3. megszerzik az "álom-álom édes álom" kategóriás gyártók, mint pl. az AA és gyártanak die-castot is belőle, de 150€-nál nem olcsóbban. Vagy pl. egy LaFerrari-ból lesz ugyan nagyon precíz modell, de vagy 65 féle színben. Esetleg tényleg álomszerű lenne, ha egy minőségileg feltörekvőé lenne a jog. Mint pl. egy Norev-Welly-Greenlight, vagy talán GT Spirit. Bár ez utóbbit annyira nem ismerem, gyártanak ők diecastot? Szóval esetleg ők lehetnének reménységek, viszonylag elfogadható árban, viszonylag normális modell viszonylatban.
De én valami olyamiről olvastam valahol, hogy Bburago-Maisto lett a nyerő, de ezt nem tudom megerősíteni.
CMC, az ugye 2-3 évente, sőt hosszabb intervallumokban dob piacra dc modellt, BBR szinte már csak resint gyárt, GMP állítólag újra éled, de Ferrariról nem rebesgetnek. Kyosho meg a fene tudja... Az új HE Testarossa-kat nagyon fikázzák, a 355 viszont elég jól sikerült. De amúgy ennek az utóbbi 4-nek van szüksége a licencre? Exoto meg úgy tojik az egészre, ahogy van. Hivatalosan a Ferrari modelljei Tipo előtaggal kerülnek piacra, a Ferrari nevet úgy kerülik, mint gyújtogató a vizes szalmát. Na, majd jövőre ez is kérdés lesz, kapunk-e Putyintól gázt és kié lesz a Ferrari licence?
Utoljára szerkesztette: Missa, 2014.10.17. 13:48:49