Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • zx280
    Elnézést, hogy beleszólok az emelkedett vitátokba. Ez úgy van, hogy németországból ha jön valami pakchen (szó szerinti fordításban:csomagocska) kategóriában, akkor 1 kiló alatt 6,80-Euro, 1-2 kiloig 8,60-Euro. Ha nem interneten regisztrálja magát, akkor 8,90-Euro. Ehhez a kategóriához semmiféle regisztráció, biztosítás nem jár. Ha eltűnik, akkor bukod. Ha az eladó nem adja fel, hanem azt hazudja hogy feladta, és eltűnt, akkor is bukod. Ez gyakorlatilag megfelel a magyar "levél" kategóriának. Ha csomagban (paket) küldik a cuccot, akkor 5 kilóig 17-Euro, 10 kilóig 22-Euro, és 20 kilóig talán 32, ezt nemtom pontosan, de most nem nézem meg. Ehhez már tartozik egy csomagszám, ami gyakorlatilag a szállítólevél száma. Ugyanúgy, mint nálunk. Ez nyomonkövethető, és 500-Euróig tartalmazza a biztosítást, csak nyilatkozni kell feladáskor az értékről. Ez a korrekt szállítási eljárás. Külön biztosítást kötni, felesleges. Ezután következnek az általam nem korrektnek tartott felárak. Ilyenek a csomagolási munkadíjak, és a csomagolóanyag árak. Gondold át, ha veszed a dobozt, akkor drága. Itthon pl kb 150-Ft egy jó doboz. A hungarocell térkitöltő anyag egy fél köbméteres zsákkal 8.000-Ft. A légpárnás fólia egy nagy tekercsel 23.000-Ft, a ragasztószalag darabja meg 250-. Tehát 1 db modell becsomagolása reálisan szerintem 2-Euro körül van, + munkadíj. Ez persze csak nagy kereskedőcégeknél van, mert a Jürgen beleteszi egy cipősdobozba, kibéleli reklámújsággal, oszt csá. Szerintem a nagy cégeknek meg egyszerűen be kellene építeni a költséget a termék árába. Ezért szerintem ezek nem korrekt felárak. A fenti csomagárak DHL árak, ami nagy vonalakban a német posta. Ezen kívül sokan használnak DPD-t, amit én nem szerete. Egy picit olcsóbb, de macerásabb.