Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • 355
    Okay, megjött a Fujimi Ferrari F50 GT és voltszerencsém élőben látni a lenti Agnelli gépet, és a BBR-től a LaFerrarit és Mr. Slowhand Clapton "458 BB"-jét.

Az F50-ről nem teszek be képeket. Tele van velük a net, pl. itt és itt. Van viszont pár első blikkes tapasztalat. A doboza egész jó. Nincs túlbonyolítva, de erős, védi a modellt. A kartonon belül egy keményebb habszivacs lapokból ragasztott kocka van, amiben a modell van egy fekete műanyag talpon. Elsőre azt hittem, hogy vitrinben van, de nincs teteje. Utólag belegondolva nem hiszem, hogy egy leejtésnél a doboz meg tudná védeni a modellt.

A doboz kinyitásakor a gyárilag lezártnak tűnő dobozban a modell teteje össze volt tapogatva és az eleje összefolyatva meleg ragasztóval, ami a tokként szolgáló szivacslapokat összefogja. A ragasztó nyom nélkül lepattant róla, a foltokat pedig simán le lehetett törölni, de a hiba mutatja, hogy lenne még mit tanítani azoknak a kínai gyerekmunkásoknak.

A modell maga az árához képest elég jól meg van csinálva, teljesen élethű. Motortere nem látszik, azt sajnálom. Az ablakokon belül sajnos van pár porszem, ami ott is marad, mert zárt a modell (nincs ablakrés). Nem látok rajta olyan hibát, ami elsőre feltűnő lenne, de a következő 8 napban nem is fogom tudni nézegetni, se az eredetivel összevetni. Majd a bennem élő kekec megszólal, ha visszatértem a civilizációba :-)

A következő 1/18-as modelljük a Ferrari 250GT Breadvan #8 lesz, már várom.

A 375 AM Agnelli pompás kivitelű modell. Talán az ablakkeretek kicsit vastagabbak a kelleténél, vagy meg kéne őket hajlítgatni, mert eléggé látszik, hogy lemezből fotómaratott cucc. De a modell összes többi részlete elsőosztályú, gyűjteménybe való érték.

Ez az új 'Made in Italy' vonalba tartozik. A BBR a felső kategóriás modellek gyártását vissza hozza Olaszországba. Az emberem úgy tudja, hogy a Blue Moon műgyanta sorozatban, ami eddig csak Alfákból állt, meg fog jelenni több Ferrari a közeljövőben, a mostani 320-360€ árak felének környékén (a Fujimi F50 GT magasságában). Ezek kívülről nem lesznek gyengébbek a High End és hasonló sorozataiknál, más területeken és a kínai gyártással próbálnak spórolni.

A Ferrari SP12 EC meg egy igazi meglepetés. Az autót eddig csak fotókon láttam (mér az eredetit), és nem nagyon tetszett. Látszik benne a 458-as rendesen, és nem annyira különleges, hogy kifizetnék érte 3M fontot (kb. 1,1Mrd Ft). Viszont a modell olyan jól néz ki és úgy adja vissza az arányokat, hogy kezdem sajnálni, hogy 1/18-ban sem engedhetem meg magamnak.

Na jo'ccakát, én el: nyaralás 1.2 :-)