Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • 355
    'reggelt!

Ennek a képnek eredetileg az Umbau Light címet adtam volna, de aztán Umbau Haematuria lett.

Az alap egy Elite 550 Barchetta. Nekem szinte semmi bajom ezzel a modellel, az 550-est egyébként is nagyon kedvelem. De a háromrészes, kovácsolt eredeti felnik borzasztó régiesek.

A donor egy szintén Elite 575 GTZ Zagato: a felniket adta. Ezek a felnik a Bad Boys II 575-ön tetszettek meg, aztán vettem észre, hogy a GTZ-n is ezek vannak.

A problémát a két modell közötti stílusváltás jelenti: amíg az 550 Barchettán fixen állnak a féktárcsák, az 575-ön már forognak a kerékkel. Sajnos a kerékrögzítés is más. Az 550-en egy csapot nyomnak belülről a kerék közepébe, ezt rombolás nélkül nem lehet kivenni. Az 575-ön egy csavar rögzíti belülről a féktárcsát a felnihez, ezt gyerekjáték szétszedni. Más a tengelytáv, más pont körül fordul el az első kerék kormányzáskor, ezek miatt elsőre fel akartam adni a cserét. Aztán úgy döntöttem, hogy az 550 átalakítását akkor is megcsinálom, ha a GTZ beledöglik. Beledöglött, technikai KO, gazdasági totálkár, nem hiszem, hogy bele lehetne szerelni az 550-es első "futóművét". Az 550 Barchetta viszont rengeteget fiatalodott az új kerekekkel.

A kép (fullHD):