Melyik a legjobb vírusirtó, és miért?
  • Maffya
    #438
    Mindekinek aki nem tudja milyen is a jó virusirtó és mikor van a gépe maximális biztonságban !!!!!

    Az évek folyamán szerzett tapaszalatok alapján a legnagyobb tanácsom:
    [#SOHA NE VEGYÉL VIRUSIRTÓT!!]

    A géped akkor lesz biztonságban ha telepitesz egy jól konfigurálható tüzfalat(Outpost,Look'n'Stop,Sygate,Black Ice,de nagyon jó a PcCilin tüzfala is.)
    Ezt a friss Windows után elinitva lépésröl lépésre megtanitod mit engedsz és mit nem.A döntés és az irányitás mindig a te kezedbe van!!

    Második lépésként mindenképp telepits egy Anti-Spyware programot (Spyware Doctor,Webroot Spy Sweeper,Msoft Anti-Spyware,stb)erre azért is nagy szükség van mert ezek a mocsokok az évek folyamán egyre jobban terjednek,és akár virus nélkül is ezek is képesek gépedet kilőni a forgalomból mivel nem csak kémprogramok terjednek ezen az úton.Természetesen frissids majd késöbb!!!az adatbázisát.

    Harmadik lépés a virusirtó!
    Itt általában léteznek komplex csomagú (tüzfall+virusirtó)megoldások,ezektől óvnék mindenkit,jobb a csak virusirtó!!!
    Elég sokféle van sok nagy nevet hallani,néha egy két kisebbet is hogy jól
    szerepel.(Kaspersky,Nod32,Avast!,Norton,F-secure,Dr.Web,Pc Cillin,Antivir)
    A döntés nehéz de nem lehetetlen:mint feljebb irtam Soha ne vegyél virusirtót!
    most meg is indoklom hogy mért:
    -elégedj meg a Demo verzióval (30-60 napig korlátozás nélkül használható)
    -ha vásárolsz akkor elkötelezett vagy egy céghez,és soha se tudhatod az a cég az éppen felbukkanó virust melyik nap tudja a te géped is azonositani,irtani,fertötleniteni.
    -a demo nagy elönye hogy 30-napig NOD32,utána Kaspersky,utána F-secure,stb (szándékosan Nortont nem irok,mert a Symantec termékeivel már párszor befürödtem,noha tapasztalatlanul ezt kezdöként meg is vettem.(kidobott pénz)
    -a géped sokkal nagyobb biztonságban van ha nem mindig ugyanaz fut a gépen,de ha kicsit lejebb olvasol nemegyszer találkozol olyannal hogy az "xxxx" virusirtóm nem jezett semmit,de feltettem az "yyyy" virusirtót és az 3 virust talált.
    Tehát telepits egy demot mondjuk a Kasperky-t(nálam épp ez fut) és inditsd újra.
    -csökkentett mód (hálozat nélkül) és FULL SCAN !

    Elméletileg tiszta gépnél nem találhat semmit,hacsak nem a vincsesztered valamelyik partició-ján régebb letöltött warez cumok között.

    Most kezd feltenni a programjaidat,Firefox vagy Opera (Explorer-el ne böngész),levelezö progi(The Bat! szerintem a legjobb,Pegasus,stb Outlook egy nagy nulla)és állitsd beezeket és az internet kapcsolatod,de ne kapcsolodj!
    Miközben telepitesz ha komoly Anti-Spyware programot használsz megkérdi hogy engeded hogy fusson,és jelzi ha telepitesz egy Spyware programot is.

    Újrainditás
    Minden jól fut akkor addig lépj fel a netre amig mindegyiknek(Anti-Spyware,Tüzfall,Virusirtó)frissited az adatbázisukat.
    Újrainditás,majd telepits egy Backup programot(Ghost,DriveImage 2002,True Image,stb)
    Ismét újrainditás és az utoljára telepitett mentést készitö programmal készits egy mentést(DVD-re,Cd-re,vagy valamelyik másik particiódra)
    Ez jól jöhet egy virus esetén vagy egy öszeomlott gép helyreállitásakor.

    EGYIK LEGFONTOSABB!!!!:
    Most ismét lépj a netre és keresd fel a Wigwam oldalát(de létezik több külföldi lap is) és csinálj egy részletes tüzfal tesztet.
    Ez kiirja hogy mely portjaid vannak nyitva melyek láthatók és melyek láthatatlanok azzaz OK! Miden portot zárj le a tüzfalad segitségével!!

    Most már nyugodtabban netezhetsz,de ne feledd a virus mindig hamarabb jelenik meg mint az ellenszer!!
    Ha valamit letöltesz,legyen bármi warez,vagy csak egy dokumentum ne sajnáld az idöt és mielött megnyitod ellenörizd a virusirtóddal!!