Teszt eredmények különbözö konfigokon, és tapasztalatok
-
Lulu #1318 Santa Claus:
Biztos, hogy nem!
Én a Radeon LE-ről beszéltem, ami majdnem olyan mint az ATI Radeon 32DDR, csak - állítólag - a kevésbé fizetőképes - népi demokratikus - kinai piac kielégítésére gyártják - állítólag Kinában - a nem teljesen kifogástalan alkatrészekből! Valószínű, hogy a - kevésbé fizetőképes - kategória nemcsak a Lajtától Keletre található, mert még francia, spanyol és angol website-ok is foglalkoznak az LE-vel! LE = L(ight) E(dition)! Van aki azt mondja, hogy a garanciálisan javított ATI Radeon DDR32-k is - lebutított BIOS-szal kerültek forgalomba! (Én még ilyennel nem találkoztam! A DDR32 kártya jobb felső sarkán egy sárga dióda van, míg az LE-n egy nagy fekete - tranzisztor!)
Ha 3d játékra kívánod használni, akkor a legolcsóbb és legjobb az LE! Csak DDR-es memóriájút és 128 Mbit Bus sávszélességűt vegyél! Ez kb. 40%-al gyorsabb, mint a VE, mert annak a sávszélessége csak 64 Mbit! A döntésedhez ügyes összehasonlító táblázatot találsz itt: www.anandtech.com/video/showdoc.html?i=1544
Ne kapkodd el, mert már kész a 8500LE és a 8500LELE és a 7500LE! Ha nem kapsz már Radeon LE-t jobb, ha kivárod, míg ideér! Ezeknél a technológia miatt 20%-al rövidebb az út, és az elektonok rövidebb idő alatt érnek célba, és az órajel 50%-al magasabb, ami (1,2 x 1,5) további 80%-os gyorsulást eredményez - nem számolva az áramkör egyéb korszerűsítésből eredő gyorsulásaival!