• Dikkma
    #16
    Ezzel is, és sok mindennel egyetértek. Én nem szeretem a Linuxot, edig tisztában vagyok a Windows hátrányaival. Csak nekem elég a Windows is! Ha valaki egy kicsit mélyebben lezdi kihasználni a gépét, már gondok lehetnek.
    A programok összekapcsolása tényleg rossz, jó lenne, ha zenéhez pl. Winamp, szövegszerkesztéshez, irodai munkához StarOffice, stb., szóval mindenhez más kellene. Ez egyrész olcsóbb lenne, hiszen mindenből van ingyenes program, ésa Windowsban ezeket nem kellene megfizetni, másrészt, én így is mindenhez mást használok, tehát telepítés után egy napig a hülye programokat töltögetem a netről, rakom fel cd-ről, és ez sok idő. Csak amelyeket rögtön felrakom: ACSee, DAP, BlackICE, MacroExpress, WinACE, WIndows Commander, és nagyon sok egyéb... rengeteg idő! Persze, ha egy böngésző olyan, mint a Netscape,akkor megéri , hogy a Microsoftét használjuk.
    Kezelőfelület: hát igen, tényleg nem tűnik valami helytakarékosnak, információgazdagnak. Én is szeretek tisztában lenni struktúráltsággal, de azért a Windows Commander -bár egyik kedvenc programom - a múlt. A Wn95 -kor még fél évig DOS-ban, Nortonnal másoltam, nem szerettem az újat. De ez a fejlődés, ezzel lépést kell tartani. Ha meg vissza lehet 95-ös felültere váltani, nincs semmi gond... csak hát akkor minek a XP.
    Sok az az egy giga! De hát a többi program is nő, egyre több a hardware, kell a hely. A többi programhoz képest a Windows csupán 20-adrészt foglal el, nem kll azért 45-80 gigás vinyó.
    Sok minent mondhatnék még, de felesleges... amúgy hallottátok, hogyan lesznek ezentúl regisztrálva a Microsoft programok? A program a telepítéskor a gép hardware -elemei alapján készít egy kódot. Ezt kell a Microsoft-nak interneten vagy telefonon eljuttatni, és ők megadják a regisztrációs kódot. Ennyit a másolásról. Különben max. 30 napig működik a gép. Gondolom, meg lehet majd törni, de egyrészt eben sem vagyok tökéletesen biztos, másrészt, akkor is fáradság, ha vki újratelepítette a Wint. Márpedig 50 ezret nem fogok adni oprendszerért, inkább áttérek az általam nem igazán kedvelt Linuxra, az ingyé' van....