Lenne egy kérdésem:
-
Nem válaszolok szívesen elsőként erre, mert akkor én vagyok az okos, de ha nem válaszolok, akkor meg a bunkó....
Figyelj csak, milyen a mostani hűtőd? Ha egy kis vacak, és a proci-hőmérséklet most is kb. 45-50 fok, akkor nem sokáig fog menni a procid.
Ha egy nagy, gyorsfordulatú, igényes darab, akkor is van több lehetőség.
1. a proci nem igazán tuningolható. Erre most kevés esélyt látok, általában gond nélkül elérik a 850, tehát 8.5x100 MHz-et.
2. a proci bírja a tuningot, és akár mehet 9xx MHz-en is.
Ha a ventillátor egy vacak, akkor ajánlom a FOP32-őt. Ha elég a mostani, esetleg az van, akkor meg király.
Kezd valahol 750 MHz-nél, feszültségemelés nélkül. Ha ezt nem bírja, emelheted a feszültséget, de 1.85 voltnál ne legyen több jó hűtővel sem. Lehetne, csak ne engem hibáztass, ha füstszagot érzel.
Ha a 850-et eléred 1.85-ön, akkor már csak kis lépésekben menj feljebb...
Ha a processzorod alapfeszültsége 1.7 volt, akkor viszont lehet, hogy akár a Gigahertzet is megcélozhatod, JÓ HŰTŐVEL.
Figyelj! Ha egy processzor nem bírja a magasabb órajelet, akkor atomhűtéssel és 2.2 volton sem fogja!
Csak óvatosan!
"A tuning alapja a jó hûtés és a megfelelõ processzor!"
Ha a processzor már megvan, akkor mindent bele! De vigyázat a tuning veszélyes üzem! Mindenki saját felelõsségére turbózza a cuccait!