Lenne egy kérdésem:
  • Dikkma
    Én erre semmi mást nem tudok mondani, min hogy nézd meg a tuningneten, nem nekem ment ennyin. A 140 sok, nagyon sok, de úgy látszik, hogy 1-2 darab esetlegesen megy annyin. A 100-asok kb. 110-ig szinte mind bírják, sok az felett is. A 133-asok pedig a 140-et minimum bírják, legalábbis az enyémek biztosan. Nem biztos, hogy cas2-őn, nem biztos, hogy a nonamek, de a minőségi (nem a Crucial, Muskin, Kingston ! ) 140-et minimum kivisz. Ja jut eszembe, pl. Jaceknek 100-as Kingstona van, a 700@950 135-öt jelent!!
    Szóval a 143 tényleg nagyon sok, nem azt mondom, de azért nem kell annyira leírni őke, hogy max. +3%-o mehet egy memória.
    Ja jut eszembe, amikor a nyáron vettem a procimat, először egy 600EB-t adtak a 600E helyett, ezért vissza is vittem és otthagytam nekik. A csávó a boltban ekkor berakta a gépébe, 145-ös fsb-re állította a rendszert, és feltelepítette vele a Windows az egyik bolti gépbe. Pedig nem Kingstont, Crucialt használt, ugyanazt a 7.5 nanos ramot, mint én. Megy az!
    Amúgy a 6 nanos ram elvileg 166MHz-et bír, legalábbis a videókártyák esetében.