• ixyon
    #11
    Pali!
    szerinted miért nem a commodore terjedt L?
    64 kbyte memóval, és 1 moötorola processzorral csinált 3csatornás midit, meg vót TV kimenete, nem kellett monitor? szerinted miért kellett miondenkinek PC?
    azé, mert a pc modulokból áll!
    Míg a commodoret 1 cég fejlesztette minden területen, nem tudott igazán nagy teljesítményt kipumpláin belőle, mert 1edül csinált mindent, és ha a gép teljesítménye kicsi volt, akkor vehettél 1 egész újat, holott neked csak 1 jobb beépített hangkártya kellett volna, de te vehettél új gépet(de mellesleg megsúgom, hogy nme volt jobb hangkártyával szerelt tíus, szal nem is lehetett specializálni valamire, mint pl. kiszolgáló, és nem is lehetett hozzá kiegészítőeszközöket csinálni, csak amit a gyár beletett)

    És akkor jött az IBM, akinek nagyon gyosan kellett 1 gép az intel új 80086os processzorára, ami 5*ös teljesítménynövekedést mutatott az összes addig kapható cisk processzorhoz képest.(8088 volt előtte a leggyorsabb)
    vaci új architektúra, és IBM csinált hozzá chipesetet is.
    Az IBM 1 év alatt csinált hozzá videokártyát, pár kiegészítőt, újfajta ramot, meg ilyesmit, ezalatt a microsoft megvett 1 félkész oprendszert, és befejezte, és kiadták az első PC-t.
    és ez miért volt jobb, mint a commodore? azé, mert sok kis cég észrevette, hogy ez a gp csak a lényegtelen részeiben van szabadalmaztatva, a főbb részek megvásárolhatók/ licenszelhetők voltak. Ők is csináltak saját konfigurációkat, és ezek nagyátlagban rosszabbak voltak, mint az IBM, de volt, amelyiknek volt hálózati kártyája, volt, amelyik sebb képet adott... ezek a cégek abbahagyták a gépgyártást, és csak azt kezdték fejleszteni, ami nekik jól ment. a PC sokkal gyorsabban fejlődött, mint a commodore, ésw volt még 1 előnye, a gépi kód.

    mindössze ezért terjedt L a PC, és nme azért, mert olcsó volt, mret mindíg drágább volt, mint a commodore!

    a konzolról pedig annyit, hogy biztosan siker lesz az XboX, mert nem og fagyni, mert ha fog, a microsuxx nem adja ki, mert ő is tudja, hogy a hardcore gamerek, akik nincsenek PChetz szokva nem tűrik a fagyást. ha fagy, ő is tudja, Lbukik, addig fogja csinálni, míg nem fog fagyni!