Segítséget kérek
-
"Nem, én csak anyagot kértem hozzá, nem kész fogalmazást. Egyébként a fogalmazáshoz KÖTELEZŐ a forráshasználat. Azért kösz a semmit!"
Először is: a kötelező forráshasználat nem feltételezi azt, hogy nem használsz saját kútfődből ötleteket.
Másodszor: van egy remek találmány (ami nélkül a web eléggé nehezen lenne meg), amit úgy hívnak hogy kereső. Be kell neki írni kulcsszavakat és remek weboldalakat lehet találni vele.
Nézzük ezt a te esetedben:
1. Adatátviteli eszközök sebességének fejlődése - ebből következtethetsz hogy a távközlés történetét (Első 3-4 találatból már lehet olyan remek esszét írni, hogy csak na) kell feldolgoznod (amibe rengeteg dolgot beleírhatsz akár az ókori rómaiak fáklyatávírójától kezdve, a távírón keresztül, a telefonon át, a mobiltelefonon keresztül egészen a nagysebességű hálózatokig bezáróan)
2. Felhasználóközpontúbb eszközök: mutasd be például a számítástechnika történelmén keresztül. Hasonlítsd össze például az Eniacot (banándugós dugdosás, csak hozzáértő technikusok kezelik), a mostani gépekkel (már egy csomó háztartásban van, mindenféle hozzáértés nélkül, szórakoztatóelektronikai eszközként használva)
3. Helyesírás: mutasd be a ezen fórumon, vagy a privi.hu/hotdog.hu/gportal.hu oldalakon keresztül.
Csökkenő élettartam (ezt bárki tapasztalhatja, ez a profitmaximalizációból kifolyólag természetesen módon létrejövő modern kori átok): A felhasználók meg fogják szopni
Környezetszennyezés: Itt az sg.hu-n is volt róla egy csomó cikk - valószínűleg más technikai magazinban is írtak róla.
Spam: ugyancsak volt róla szó a magazinban.
Harmadszor: ha már a váza megvan a beadandó munkádnak, akkor keresővel seperc alatt lehet találni hozzá cikkeket. Kezdve az online magazinoktól, a különböző oktatási anyagokon keresztül (Sulinet, Wikipedia, stb...),... Amikor nem volt Internet, akkor elment az ember a könyvtárba, most itt van a kereső. Tessék használni!