Segítséget kérek
-
Üdvözletem
Olyan kérdésem volna a hozzáértőkhöz, hogy milyen programokat és beálíltásokat ajánlanak egy körübelül 10 gépet számláló kis hálózathoz. A rendszert eléggé amatőr, hozzánemértők fogják használni, akik szeretnek mindenre ráklikkelni és letölteni. Milyen programokkat ajánlotok, amelyekkel teljes mértékben szabadon letilthatok jogosultságokat, funkciókat, beállítási lehetőségeket. Internet elérés korlátozására, oldalak letiltása, kulcsszavak alapján, de nem böngészőből, mert abban akár módosíthatják is őket. Továbbá az MSN, Skype és társai blokkolása és az eredetileg win-be integrált messenger 4.7 letiltása. A cél az lenne hogy lehessen az internetet hazsnálni, de ne magánjellegü dolgok intézésére, és szórakozásra. Valamint a könnyű karbantarthatóság is fontos lenne. Ezekre keresek programokat.
Tudnátok írni megfelelő vírusírtót, tűzfalat valamint egy rendszerkarbantartót amelyek nem esznek sokat?
Én NOD32-re, Outpost-ra és egy System Mechanic 6-ra gondoltam. Ezen kívül még miket ajánlotok az előbbi problémákra?
Csak azért kérem ezeket, mert eddig egész jól működött a rendszer, bár múltkor valaki nem tudom hogyan, win-en, limitált user-ből olyan sikeresen leamortizálta a gépet, hogy még a win se tudott betöltődni és csak az újrahúzás segített rajta.
Előre köszi.