Segítséget kérek
-
zitababa #15419 Segítséget kérek fiúk!
A problémám a következő:
a windows xp alatt futó paint programmal sokat kínzom magam azzal, hogy egy fotóból a szabadkézi kijelöléssel kijelölöm a kívánt részletet ( sokszor a szabadkézi egérmozgatás miatt pontatlan!)utánna egy másik fotóba (választva az átlátszóságot) beillesztem.
Ez ment eddig...
De látom, próbáltam hogy Adobe photoshop cs3-al és társaival kijelölések vannak, amik érzékelik a kívánt kép szeletének szélét és élsimításal még finomítani is lehet a kijelölés széleit. Ez profi lenne, de...
...egyszerűen az a baj, ha példáúl lasszóval vagy ez a legjobb(!) gyorskijelölővel, kijelölő varázslóval csinálom( automatice érzékeli a kívánt kijelölés széleit)akkor kijelöli, de nem tudom elmenteni a painthez hasonlóan a kijelölt képszeletet....
Hogyan kell elmenteni a kijelölt képszeletet jpg. formátumban eredeti színeibe???????????????????????????????????????????????????
Nekem csak csatornákba menti, vagy negatívon menti el, ami nem használható...
...olvastam tutorialokat is, de ott se nagyon írják le.
A KÉRDÉSEM EGYSZERŰ:
Tudtok-e olyan progit amivel egy fotó szeletét( példáúl egy kutyát akarok kijelölni és átvarázsolni pl. egy naplementés tengerparti képbe beillesztve)könnyen, de pontosan ( és nem a kijelölésnél tök pixelesen a háttérszínekkel)ki lehet jelölni, majd jpg.-be vmik könyvtáramba elmenteni?????????????
Profi képszerkesztő fiúk figyelem! Segítség kérlek, mert sürgős!
zita