Segítséget kérek
  • Klaus Mosanke
    Sziasztok!
    Egy nagyon egyedi problémám lenne.
    Előzménynek és a megértés végett néhány bevezető mondat előtte.
    Én ellátogatok másik magazinok fórumaiba is, de inkább csak olvasgatom az ottani hozzászólásokat és nagyon ritkán írok be. Így tettem eddig a PCWorld Magazin Fórumához tartozó sok topikkal is. Eddig.
    Szolgáltatót váltottam és hétfőn aktíválták a netemet. Az új szolgáltatóm az UPC lett. A DHCP vagy mifene szerverük a dinamikus IP cím kiosztás elvén adott egy IP címet hétfőn, ami mint kiderült később a PCW fórumából le van tiltva és ezért nem tudok oda belépni, csak ha felmegyek valami proxy szerverre de ez meg körülményes és sokszor kell próbálkozni. Felvettem a kapcsolatot az ottani PCW-s fórumgazdával, de nem adja vissza ezt az IP címet mert azt mondta, hogy aki ezt használta előttem az problémás eset volt nekik és ezért van letiltva. De most én kaptam meg!!! Hiába, akkor sem adja vissza a jogosultságot. Mondta Ő. Ez nem megoldás.
    Beszéltem az UPC-vel is telefonon (többször is), de nem tudnak segíteni mert ezt a szerverük automatikusan osztja és nem tudnak manuálisan belenyúlni. És valami olyat is mondtak, hogy 20-as dekádokra vannak felosztva az előfizetőik és elképzelhető, sőt biztos, hogy több gép is ugyan azt az IP címet kapja meg időnként és használja egy időben, de nincs gond mert a szerver időnként újakat ad mindenkinek. Egyfajta vetésforgó elve alapján. Ez az időköz lehet két nap de akár egy év is! Szép kis eset mondhatom. Gratulálok az UPC-nek! Patt helyzet állt elő és ezért kérnék segítséget Tőletek. Van valami megoldás, hogy könnyebben tudjak belépni abba a fórumba? A proxykon kívül? Valami IP cím elrejtés vagy ilyesmi?
    Köszi előre ha valaki tud segíteni és bocs a hosszú szövegelésemért.
    Ui.: máshol sehol nincs ilyen gondom.