Segítséget kérek
  • shakwill
    Néhány tanulság.
    Néhány napja olvashatatlaná vált az egyik vinyóm. hosszas kísérletezés után sikerült megjobbítani. Ez egy adatvinyó volt, oprendszer nem volt rajta
    A gajdesz valószínű oka rendszertúlpörgetés miatt(2.GHz-es proci felpörgetve 2,6 GHz-re játék miánt(2.5Ghz en no problem)) a proci hibázott az adatcímzésnél, és beleb@szott az allokációs táblázatba (ez az adathordozó elején van és ez tartalmazza az összes adat helyét a hordozón). A windows nem ismerte fel formázottnak a lemezt(RAW)(sem semmi más).Sok kísérletezés után sikerült hozzájutnom egy xpee reborn bootlemezhez( a netről letölthető). Ez egy spéci xp telepítő lemez, dvdről is bútolható a windows. Alapból rajta van az összes profi eszköz is. innen bootoltam az xp-t és először a a partíciót építettem újra, majd fájlokat hoztam rendbe, és mentést is csináltam egy másik vinyóra.
    Úgy néz ki sikerült.
    Hobbi szinten gépészek, talán néhány tanulságot átadhatok.
    Az értékes adataimat külön vinyón tárolom(doksik, levelezés, a melóim, ide ír a szövegszerkesztő stb.), amit csak erre használok. Ez egy 3Gigás vinyó, így havonta, vagy amikor szükséges az egészet elmentem egy dvd-re. Most ezt lustaság miatt nem tettem meg. ha majd a géppel megint überkedek, ezt a vinyót le fogom kapcsolni, hogy ne legyen gebasz újra.
    Az adatvesztés után a recovery progik is formázni akartak, amit nem engedtem, mert végleges adatvesztést okozott volna. Figyelmesen el kell olvasni az adott javítóprogram szövegeit, mert könnyen lehet visszavonhatatlan ökörséget csinálni. Minimális angol tudás feltétlen szükséges, mert a progik nem ismerik a birodalmi magyart. A feltétlen adatbiztonság esetleg még szükségessé tenne egy raid kártyát, amiről egy klón vinyó duplikálná az adatokat, de hát mindennek van határa. A C meghajtóm Ghostolva van, így gebasz esetén egyszerűen újra Ghostozom az image fájlból. Asszem az adatvinyót is fogom Ghostolni, és akkor, ha csak a lustasági faktor nem tényez újra nem lehet baj. Na ennyi.