Segítséget kérek
-
A TrendMicro-t általában céges környezetben használják, de otthoni felhasználós verzió is van. Sok mindent nem tudok róla mondani, én is ki akartam próbálni pont a napokban, de én is szomorúan tapasztaltam, hogy ellenségeskedik más védelmi programokkal. :)
Az Avast Home egy ingyenes antivírus, tud magyarul, és elég népszerű az otthoni felhasználók körében. Kevesebbet tud, mint a fizetős változata, de ezek a hiányzó funkciók többnyire csak kényelmi funkciók, a hatékonyságán nem csorbítanak nagyon. Viszonylag tényleg jó antivírus.
De ez csak vírusirtó, nincs benne tűzfal, spam szűrő, kémprogramirtó, úgyhogy ha netán kipróbálnád, akkor egy tűzfalat, és egy kémprogramitrót(ebből ha nincs valós idejű védelme, csak időnként lefuttatod, az is jó) mindenképpen be kell szerezned mellé.
Ad-Aware 2007: Próbáld meg csökkentett módban, kikapcsolt rendszer visszaállítás mellett lefuttatni a programot, és így törölni a találatokat. Rendszer visszaállítás kikapcsolását itt tudod elvégezni:
Sajátgép tulajdonságok > A rendszer visszaállítása fül > pipáld ki a jelölőnégyzetet.
Majd csökkentett módba így lépsz be:
Újraindítod a gépet, és rögtön, miután látod (felvillanni) a hardware információkat, bios öntesztjét(POST), kezdd el nyomogatni sűrűn az F-at, majd ha bejön a választási lehetőség, akkor menj a "rendszer csökkentett módú indítása"-ra (vagy valami hasonlóra), ezután betölt a rendszer, elindítod az ad-aware-t, elvégzed amit kell, amjd újraindítod a rendszert. Aztán a rendszer visszaállítást kapcsold be ugyan ott (pipát kiveszed). Ha ezután sem tűntek el a vackok, akkor majd folytatjuk.