Segítséget kérek
  • Dj Faustus #11360
    "Betörtek már a gépedbe?" => "Hogy betörtek-e? Honnan tudjam azt. "
    Hehe, sejtettem hogy ez lesz (az egyébként helyes) a válasz.
    Honnan tudja a felhasználó, hogy betörtek-e a gépére? Kvázi már csak onnan, hogy nem ő irányítja a gépét. ;))

"Ha már itt vagyok azért megkérdezem melyik tűzfalat javasoljátok,nekem Kerio-m van "
    A Comodo-t én is javaslom - leginkább ingyenessége miatt - bár néha hajlamos sokat kérdezni (olyan alkalmazások esetén is, amelyeket biztosnak véltünk).
    Vírusirtód remélem van (Avast, Avira, AVG Free, Nod32 - ez utóbbi akár próbaváltozatként 30 naponként újratelepítve,...). Kémprogramirtód ugyancsak (Ad-Aware, Spyware Terminator,...). Meg jól jöhet az is, ha nem rendszergazdai jogosultságokkal használod a böngésződet (vagy egyéb hálózatot használó alkalmazásodat: FTP-klienst, fájlmegosztó programot, stb...).

"Néha kiírja :a tűzfalat valami rendellenes működésre készteti. Ilyenkor 5-6 tűzfal ikon is lesz hirtelen a tálcán."
    Ez mondjuk érdekes, de lehet rendes működés is. ;)

"Rengetegszer hárított már kód típusú injektálást."
    Az többféle lehet
    * Webböngészőn keresztül próbálna valamilyen kód beférkőzni a gépedre (például Internet Explorer böngészőn keresztül ActiveX kód).
    * Egy helyi alkalmazás próbálna egy másik helyi alkalmazásba piszkálni (attól függetlenül, hogy jogosan vagy jogtalanul).
    Pontosan tudni kellene milyen kód, honnan próbál beférkőzni és mikor, akkor lehet elmondani hogy gonosz vagy csak a tűzfal túl érzékeny.