Segítséget kérek
-
"!Tudna nekem valaki mondani egy cimet ahol a nero valamelyik freeware verzioját szabadon letölthetem?"
A Nero nem freeware. Van 15 napig használható demó változata.
Vannak helyette alternatív ingyenes CD-író programok például ezek.
"esetleg meg tudnám adni a Nero 6.6.6.0.6 serialját ha érdekel"
Írd be a Google-be, hogy nero crack vagy az Astalavista nevű keresőbe, hogy nero és megtalálod. Vagy fájlmegosztó hálózaton megtalálod. Vagy vannak a fentebb említett ingyenes CD-író programok (sőt a Windowsba is van beépítve).
"ekkor belenéztem a BIOS-ba és lejjebb állítottam a CPU-t 100-al, azóta csodálatosan müköd"
Ez azért volt, mert a processzor annyira túl volt hajtva (az alaplapi órajele - FSB: Front Side Bus - vagy szorzója), hogy a gép instabillá vált. De ugyanez a helyzet, ha más hardvereszközt (memóriát, videókártyát) tuningolsz.
"Hat ez viszont nekem magas, hol hogyan kell levenni a CPU-t 100-al? :)"
Ha a Biosba bemész (DEL billentyű lenyomása a gép indulásakor), keress olyasmit, hogy CPU FSB clock vagy CPU Ratio. (AMI BIOS esetén ez a Frequency/Voltage Control menüpontban található meg).
Ezek növelésével némileg megnövelhető a gép "sebessége", bizonyos keretek között. Viszont ha ezeket túl magasra állítod, előfordulhat, hogy a gép a nem megfelelő hűtés miatt "megsül" a processzor, vagy instabillá válik a működése.
Ezeknek az értékeknek a processzor típusának megfelelő szinten kell lennie, vagy Auto értéken (Ebben az utóbbi esetben az alaplap dönti el ezeket az értékeket).
De ellenőrizd át a gépet.
Rendesen megy a hűtés? Nincsenek túl magas hőmérsékleten (50 °C felett) az alkatrészek? (Ennek ellenőrzésére ott van az Everest Home)
A gép ki van takarítva? Nem ül benne a por?
A tápfeszültség-értékek (+5 V, 3.3 V, +12 V, -12 V) nem térnek el túlzottan (1 V feletti differencia már gyanús)?
Csökkentett módban, kikapcsolt rendszervisszaállítás mellett átellenőrizted a gépet frissített adatbázisú víruskeresővel (Nod32 próbaváltozat, AVG Free, Avira, Clamav, Avast) és kémprogramirtóval (Spyware Terminator, Ad Aware)?
Hijackthis naplóállományt analizáltattál már ezzel az oldallal?
A legfrissebb driverek vannak fenn?